Ноевият ковчег на Дарън Аронофски

Дарън Аронофски не се отказва лесно – след като няма подкрепата (и финансирането) на студио, за да снима амбициозния си проект „Noah”, той е подготвил комикс за библейския персонаж, който трябва да излезе на пазара през 2012. Сигурни сме, че надеждата на Аронофски е този комикс да помогне за създаването (и финансирането) на филма, който – според слуховете и Collider – той се готви да режисира откакто е навършил 13 години.

Ето какво казва в интервю от 2008: „Това е страхотен сценарий и е огромен. Започваме да търсим участниците. След това ще се опитаме да го организираме… Краят на света и вторият най-известен кораб след Титаник. Не знам защо някое студио би отказало…” Защо наистина?

Noah - Graphic Novel Image

Noah - Graphic Novel Image

Мисля, че историята е много адекватна на времето, защото става дума за околната среда и апокалипсис – тема, много свързана с това, което се случва с планетата в момента. Ной е много интересен герой. Мрачен и сложен. И изпитва много вина. Дано да ми позволят да снимам филма…

Ние разбира се бихме предпочели истински, пълнометражен филм вместо няколко рисунки (чрез Bleeding Cool) и трейлър за комикс (чрез /Film), но когато Холивуд се запъне понякога има нужда от малко окуражаване. А Аронофски много добре знае какво означава това – след като мащабният и адски скъп „The Fountain” с Брад Пит и Кейт Бланшет не се получи, все пак видяхме по-скромния, адски личен и страхотен „The Fountain” с Хю Джакман и Рейчъл Вайс. Може би и този път ще се получи така.

http://www.youtube.com/watch?v=dYm8boMxry0

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *