Милош Форман

Отлична новина, мили читатели, да се чуди човек защо я забавихме толкова. Няма значение, след като отметнахме всички възможни трейлъри (седмицата беше много добра за феновете на летни блокбастъри) сега идва ред и на новината, разпространена от  Variety, че Милош Форман подготвя нов проект и при това особено интересен. Въпреки изключително разочароващия „Призраците на Гоя” и за секунда не си помисляме, че любимият ни режисьор е загубил форма, но няма да ви обиждаме като ви изброяваме филмографията му, за да ви обясним защо.

Форман има един-два изумителни филма за действителни личности и един-два шедьовъра, които са екранизация. По всичко личи, че „Ponzi’s Scheme” е същият случай – екранизация по романа на Митчъл Зукоф (пълното му заглавие е „Ponzi’s Scheme: The True Story of a Financial Legend”), филмът ще разказва за един от най-известните измамници в съвременната история, Чарлс Понзи, създател на едноименната финансова измама, която Бърнард Мадоф използва толкова добре преди няколко години.

Сценарист на филма (не е ясно дали „Ponzi’s Scheme” е официално или само работно заглавие) е Кристофър Уийкс, чийто „Muppet Man” беше един от сценариите на Черния списък на 2009. Засега не се знае нищо повече за проекта, но ще го следим внимателно и се надяваме скоро да имаме още новини по въпроса. Междувременно можете да прочетете синопсис на книгата по-долу:

През 1903 Чарлс Понзи (1882-1949) имигрира от Италия в Америка, където улиците са павирани със злато и всеки може да се докопа до него. И наистина, след редица разнообразни измами, довели до два престоя в канадски и американски затвор, американската мечта на Понзи се сбъдва през 20-те години, когато той съвсем открито започва да обира парите на богаташи първо от Бостън, а после и от цялото североизточно крайбрежие на САЩ. Схемата, която той използва и която в последствие е кръстена на него, за кратко е подкрепена от местните вестници и финансисти и той бързо се превръща в милионер. Мичъл Зукоф представя една грабваща биография за мълниеносното издигане и падение на Понзи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments