„Rise of the Apes”

Въпреки че ужким следим “Rise of the Apes” отблизо, покрай първите плакати, трейлъри и „Super Bowl” спотове на безбройните потенциални и сигурни блокбастъри това лято, почти забравихме, че се чака и предистория на някога любимата ни поредица „Планетата на маймуните”. Вече сме споменавали за слабостта ни към телевизионния Урко и към оригиналния филм, затова сме изненадани от собствената си временна амнезия. Може би филмът на Тим Бъртън (който по принцип ни е сред най-любимите режисьори) ни е повлиял по-тежко отколкото предполагахме.

Явно не сме единствените, които не са сигурни, че „Rise of the Apes” може да се бори за място в летните киносалони, защото „20th Century Fox” официално отложи премиерната дата за Деня на благодарността (ноември). Разбира се, причината може да е и най-обикновено закъснение – първоначално филмът се очакваше да излезе юни, а все още няма плакати, трейлъри или спотове.

Всъщност чак сега получаваме първия кадър (от JoBlo) и за съжаление, не е нито на маймуна (ape, not monkey!), нито има какъвто и да било екшън. Но след като рошавият учен е главният отговорник за създаването на първата интелигентна маймуна (Цезар, изпълняван от Анди Серкис с помощта на „motion-capture” технологията), може да се окаже особено важен момент.

„Rise of the Apes”

Освен Джеймс Франко, във филма на Рупърт Уайът ще видим и Фрейда Пинто, Джон Литгоу, Том Фелтън и Брайън Кокс. Очаквайте първия плакат и тийзър трейлър скоро. Носят се слухове за трейлър, прикачен към „X-Men: First Class” – дано „Fox” не ни разочароват.

Премиерата (засега) е 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Най- интересното за „Rise of the Apes” като че ли ще бъде факта, че за първи път ще се използва „motion-capture” технологията в поредицата „Планетата на маймуните”. Досега всичко бе костюми, грим и актьорска игра.

  2. Мен този факт ми е по-скоро притеснителен, отколкото интересен. CGI-я беше супер при Конг, но не знам как ще се върже тук. Надявам се да не насерат нещата. Гримът е едно от най-добрите неща във всичките "Маймуни".

  3. Съгласен съм за грима. При Бъртън беше повече от превъзходен, въпреки че не съм голям фен на филма му – повече ми харесва старият!

  4. Маймуняците и сценографията при Бъртън бяха феноменални! Филмът, всички знаем колко беше зле.