„13 Assassins”

Преди близо година ви представихме първия трейлър на най-новия филм на легендарния японски режисьор Такаши Мике („Audition”, „Dead or Alive”, „Ichi the Killer”) озаглавен „13 Assassins”.

Тогава споменахме, че за всеки уважаващ себе си любител на качественото кино, Мике няма нужда от представяне и все още не сме променили мнението си. Подобно е отношението ни и към всеки един от новите му филми, които по „default” приемаме за страхотни. Въпреки това изпитваме облекчение от факта, че „13 Assassins”, който бе прожектиран на „Southwest, Fantastic Fest” и на „AFI Fest” получи изключително високи оценки и ревютата му бяха повече от хвалебствени. Дето се вика, вярата си е вяра, но доказателствата са си друга работа.

http://www.youtube.com/watch?v=_-IzbkXo7bo

Братът на Шогун, зъл млад владетел убива и изнасилва под протекцията на закона. В защита на справедливостта се явяват страховитите 13 убийци, всеки със свои смъртоносни способности, които се отправят на самоубийствена мисия да унищожат владетеля. Когато той се опитва да избяга, убийците отрязват пътя му и устройват засада в малко село. Това, което те не знаят обаче е, че силите на владетеля ги надвишават с четири към едно. Улиците ще се превърнат в реки от кръв.

Премиерата на филма е на 29 април.

„13 Assassins”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. щях да съм свръх-ентусиазирана, ако имаше още едно "Такеши" сред надписите [за справка относно способностите му в (не точно) жанра – тук и тук, щото тук е само стратег – *край на спам-а*], задължително ще се гледа – домо аригатоо, Дрин-сан 😉

  2. Доста клане ще има, и доста глави ще се търкалят из прахта – което е добре за всеки фен на азитатските продукции 🙂

    Ще го погледна от интерес, и може би ще ми хареса, но все пак не слагам прекалено големи надежди 🙂

    Поздрави

    Кирил