Маймуните се надигат през 2011

Преди точно един месец ви съобщихме, че една от най-известните и успешни поредици на “Fox”, тази за “Планетата на маймуните” се завръща на големия екран с предистория озаглавена (засега) “Rise of the Apes”.

Днес от “Fox” обявиха премиерна дата на филма 24 юни 2011 г., както и нещо като официален синопсис:

“Това е истинското начало на историята. Действието се развива в днешни дни в Сан Франциско и представлява поучителна и реалистична история, която комбинира научна фантастика с научни факти. Експерименти в генетичното инженерство предизвикват развитието на интелекта на маймуните и така започва войната за превъзходство.”

Предполагаме, че доста хора ще останат недоволни от това развитие на нещата, но лично ние не сме от тях, защото смятаме, че това е едно съвсем логично начало на цялата история. Също така информацията, че маймуните ще са CGI, а не хора в костюми – нещо, което доста хора ще се закълнат, че е част от чара на първите филми – сега придобива съвсем друго значение. В прессъобщението се споменава, че за изграждането на правдоподобни примати ще бъде използвана “част от иновационната и впечатляваща технология, разработена специално за “Аватар”. Ако не сте убедени, че маймуните, като дълбоко вкоренен в съзнанията ни образ, ще изглеждат толкова добре колкото На’ви-тата, просто си припомнете Кинг Конг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *