патологичното презапасяване

Няколко пъти сме попадали по “Discovery” (и другите подобни канали) на филмчета за така наречените „hoarders” – освен ако не бъркаме сериозно, на български това би трябвало да звучи като патологичното презапасяване – но колкото и да се изумявахме, а в някои моменти и погнусявахме от естеството на това психическо заболяване, никога не се бяхме замисляли, че от това може да излезе добър хорър филм. Още повече един от любимите ни „characters” в новото шоу на Конан О’Брайън е такъв hoarder и единственото, което виждахме е комедийният потенциал.

Беше така докато не изгледахме един епизод от последния сезон на „От местопрестъплението”, който засягаше темата и който в първата си половина имаше супер атмосфера, беше „фъкин скери” и не на последно място отблъскващ – все неща, които ценим в хорърите. Оттогава сме вманиачени на тази тема. Четем материали, сваляме епизоди от документалната поредица, която върви по „A&E” и чакаме новина за голям хорър филм. Ето я и нея.

Deadline съобщават, че дъщерята на Том Пети, Адриа Пети („Paris, Not France”) ще режисира хорър трилър, посветен на темата за патологичното презапасяване и озаглавен „Suffocate”. Автор на сценария е Бен Олсон. Филмът разказва за “група градски работници, които попадат в къща, принадлежала на hoarder и обявена за унищожаване. След като установяват, че в къщата има не само редица смъртоносни капани, но и безмилостен убиец, работниците са принудени да използва акъла и инструментите си за разрушаване, за да останат живи.”

Едва ли ще се получи нещо първокласно, но ако вкарат и половината от нещата, които сме чували и виждали, ще стане доста приятно хорърче. Чакаме трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Дринов, аз като всеки път вляза в магазина си купувам лютеница, а вкъщи имам поне три-четири буркана, дали страдам от това заболяване?…Нещо ново за Фльор няма ли, че ми е едно меланхолично…?

  2. Страдаш, само ако лютеничката е тази с "хорцето" от преди падането на Комунизма. Ако е "Олинеза" няма страшно. 🙂

    Онзи ден гледах "127 часа" където Фльор има кратко участие. И в средата на иначе страхотния филм, аз се разсейвам с мисли за теб, защото си ми промил мозъка с нея! 🙂 🙂

  3. Аз точно в търсене на "хорцето" си купувам непрекъснато все нови и нови марки, но още не съм открил нещо, което да я наподобява…

    Участието на Фльор е кратко, но изпълни с топлина сърцето ми, само като зърнах богоподобния й лик! А това, че си се сетил за мен е похвално, виждам, че скоро и теб ще открия за красотата на света! 🙂

  4. Абе, Дринов, че се сетих – ти знаеш ли, че си се оженил една седмица преди мен? Преварил ме сиромахът, един вид… 🙂

  5. Ха-ха-ха! Ами, супер! 🙂

    Аз пък да те питам, ти като си женен, за каква Фльор ми говориш непрекъснато? 🙂 🙂