Играта на Ендър

Още септември месец ви съобщихме за поредния опит на Холивуд да екранизира класическата фантастика „Играта на Ендър”, която – както казахме и миналия път – е една от книгите, които ни запалиха по целия жанр. Все още не сме сигурни в избора на Гавин Худ за режисьор, но е интересно решение и са повечко късмет и по-малко намеса от страна на студиото наистина може да се окаже идеалният човек.

E, поне Алекс Курцман и Роберто Орси мислят така, ако може да се съди по снощния tweet на Боб Орси (@boborci): Ender’s Game! Us(K/O), Oddlot, and Gavin Hood taking his amazing script to the town! Who wants some?” Не е ясно в каква роля ще работи дуото по екранизацията на романа на Орсън Скот Кард, но това е чудесна новина, защото дали като сценаристи или продуценти, или и двете, Курцман и Орси (вече познати като К/О) 100% ще качат нивото и което е по-важно, ще улеснят осъществяването на проекта. А той определено има нужда от помощ след години безуспешни опити, смяна на режисьори и издирване на подходящ сценарий.

“Odd Lot Entertainment” са продуценти на този, надяваме се окончателен вариант, а Гавин Худ очевидно е приключил работа по сценария и е получил одобрението на Кард, който обяви на всеослушание, че иска “филм, в който човешките взаимоотношения са абсолютно съществени – откровено представяне на историята”. Явно всичко е налице и сега остава само да се намери студио, което да отпусне подходящ бюджет. Who wants some?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *