Тъмната кула

Знаете какво мислим за “Тъмната кула” на Стивън Кинг, а ако сте пропуснали, можете да видите тук и тук, а така ще се запознаете и с плановете за супер-амбициозната екранизация. Въпреки че от време на време споделя по няколко думи за най-общата посока, в която проектът върви, Хауърд явно е прекалено зает с рекламирането на смотания “The Dilemma”, за да ни разкаже точно какво се случва на “Тъмния” фронт.

Сега, благодарение на LA Times научаваме още малко – но предупреждаваме ви, наистина е малко. Вече знаем планът за филм, режисиран от Хауърд, последван от ТВ-сериал, може би отново под неговата режисура, и двата по сценарии на Акива Голдсман. И понеже това не е достатъчно сложна и амбициозна задача, после ще има още 2 филма със сериалчета, които да запълват дупките.

“Тъмната кула”

Как точно ще стане това не е ясно, въпреки че Рон Хауърд намеква, че комиксът по “Тъмната кула” е добър пример и показва как може да се обогати историята. Режисьорът набляга и на това колко различна ще е тази екранизация от всичко, което е правил досега.

“Различно е от всичко, което съм правил досега и то по много интересен начин. При “Шифърът на Леонардо” ставаше дума за историята, екшъна и актьорските изпълнения. А тук говорим за цял свят с толкова много препратки. Книгите и комиксите, разговорите със Стивън. Непрестанното общуване с материала е наистина вълнуващо. Стивън оставя много неща за интерпретация и това ни дава възможност за движение.”

Сравнението с “Шифърът на Леонардо” не ни харесва, но след като набляга на това колко е различна ситуацията, сме малко по-спокойни.

На въпроси за кастинга Хауърд отговаря уклончиво – и нищо чудно, все още е прекалено рано да се обсъждат актьори – но споменава, че е наясно с желанието на феновете да видят Виго Мортенсън като Роланд и когато го питат за имена като Даниъл Крейг, Хю Джакман или Джон Хам не отрича нито едно. Но разбира се, това не означава абсолютно нищо.

Може би най-обещаващата реплика на Рон Хауърд от цялото интервю е “Това, което ние казваме е, че в основата си това не са сложни истории, няма нужда да се усложняват излишно.” Така има най-голям шанс феновете да останат доволни. За незапознатите с “Тъмната кула” не се притесняваме – от това, което чуваме, ако всичко е наред и наистина всички планирани етапи се осъществят, филмите и сериалите няма да имат проблеми със събирането на почитатели.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Това си е добра новина, колкото и чичко Рон да има адски противоречиви постижения.

    Ей, ама как ми се гледа една ремастъред версия на "Уилоу"… 🙂

  2. Със сигурност е отлична новина! 🙂

    "Уилоу" е един от филмите, които съм гледал най-много пъти. Нямам нищо против да го гледам още веднъж. Ако не на кинце, то поне на блурейка!

  3. Виго "Тиквата" като Роланд? Не се бях сетила, но звучи добре… Дениъл Крейг обаче е ужасно неподходящ.

    А Рон Хауърд има много хубави филми (Уилоу ми е един от най-любимите филми за всички времена), както и някои големи бози. За съжаление напоследък са по-скоро от втория тип.

  4. Що бе? "Фрост / Никсън" беше готин, а той е напоследък. 🙂 Дан Брауновите тъпотии не се броят! 🙂

  5. Фрост / Никсън не можах да го гледам, а броя точно тъпотиите…

    Дано "Тъмната кула" да е хубава, знаеш, че дълго време ми беше най-любимата поредица…

  6. Те и без това останалите три не са много хубави… А чел ли си комикса? Хич не е лош…

  7. Не, не съм го чел комикса. Като си дойдеш за Коледа, очаквам подарък. 🙂 🙂 🙂

    И на мен "останалите три" си ми харесват! 🙂