The Tunnel

Преди половин година ви запознахме с австралийския хорър „The Tunnel”, който разказва за група журналисти, разследващи правителствена конспирация, която ги отвежда дълбоко в лабиринта от подземни тунели на Сидни. Много скоро след това екипът открива, че всъщност ужасяващата история, която се надяват да открият, е открила тях и е плътно по петите им.

Освен че изглежда като един доста обещаващ хорър трилър, „The Tunnel” е интересен с това, че ще бъде достъпен за абсолютно безплатно и легално сваляне от торент тракерите. Точно така, както казахме и тогава, някои хора не са си заврели главата в задника и опитват всички възможни методи филмът им да достигне до по-широка публика.

Разбира се, глупаво е да си мислим, че някой би могъл да оцелее в този бизнес без някакви финансови постъпления и „The Tunnel” не прави изключение. Просто той разчита на нас феновете да сложим едно рамо като си купим тениска, плакат или по-интересното, един от 135 000-те отделни кадъра на филма, които се продават на официалния сайт на филма.

Хубавото обаче е, че създателите не лежат само на тази си идея, а са заложили и на наистина интересна „viral” кампания – по-наблюдателните от вас не би трябвало да имат проблем с разкриването на скрития в трейлъра код, който ще ви позволи да се потопите по-дълбоко в света на „The Tunnel”.

Ако сте заинтригувани, вижте трейлъра, както и отличния плакат, изграден от имената на първите 1000 души, закупили си кадър от филма.

Режисьор е Карло Ледесма, а в ролите ще видим Бел Делиа, Анди Родореда, Стийв Дейвис, Люк Арнолд.

The Tunnel

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Изключително интересна тактика с торентите. Модела "яж в ресторант и плати, колкото искаш" явно му дойде времето и да намери по-широки експериментални приложения. А и филма изглежда интригуващ.

  2. Аз доста се запалих по този проект. Като почна работа (когато и да е това) ще си купя и кадър! 🙂

  3. Интересно маркетингово решение. За съжаление историята силно ми напомня, поне като атмосфера и като идеи на които разчита, за да забавлява, на The Descent. А псевдо-документалните филми изчерпаха окончателно заряда си за широката публика с, според мен доста интересния, Cloverfield.

  4. Хъм, на мен ми прилича на много неща, но не и на The Descent, който адски харесвам.

    За изчерпания потенциал си прав, но не пречи от време на време пак да се появява по нещо интересно.