The Strain

Отдавна не сме писали отделна новина, изцяло посветена на сериала на Гийермо дел Торо „The Strain” (екранизация на романа на Дел Торо и Чък Хоган, издаван у нас като трилогията „Напаст” – „Заразата”, „Падението” и „Вечната нощ”), и само го споменавахме покрай останалите му проекти. Сега обаче имаме чудесен повод да обобщим всичко, което сме научили последните месеци – FX са одобрили пълен сезон на сериала, който започва да се излъчва юли 2014.

Дел Торо приключи снимките на пилота не особено отдавна, но явно шефовете в телевизията бая са го харесали, ако съдим по бързата им реакция. Радва ни и премиерната дата – като за фенове може да изглежда супер далечна, но си е направо съвсем скоро, имайки предвид, че тепърва трябва да се снимат цели 12 епизода (сезонът ще е общо 13, но предполагаме, че това включва и пилота, въпреки че и по него ще трябва да се поработи след обявената кастинг промяна, която сме споменали по-долу). Снимките би трябвало да са започнали миналата седмица – не само че премиерата е след броени месеци, но и Дел Торо трябва да подготвя „Crimson Peak”. За щастие няма опасност сценарият на „The Strain” да пострада от бързане или разсейване, защото както Дел Торо обяви, още преди да снимат пилота са имали готов сценарий за целия първи сезон.

Карлтън Кюз („Bates Motel”, „Изгубени”) е шоурънър на сериала, а в ролите ще видим Кори Стол, Шон Остин, Миа Маестро, Натали Браун, Джонатън Хайд и Кевин Дюранд. За съжаление, ролята на професор Сетракян в крайна сметка няма да се изпълнява от Джон Хърт, който е участвал в пилота. Не е ясна причината, но според официалното прес-съобщение се търси нов актьор за ролята. Много жалко, не само защото става дума за Хърт и винаги се радваме да го видим на екрана, но и защото по думите на Дел Торо, той и Хоган си представяли точно него (ако си спомняте, Дел Торо е работил с Хърт в двата „Хелбой” филма), когато са писали романите.

Сигурни сме, че скоро ще разберем кой ще го замести (или вече го е заместил). Ще ви държим в течение и спокойно, ей го юли, ще дойде преди да се усетим.


Update: Вчера в интернет се появи и първият тийзър трейлър на сериала, който оригинално е излъчен в рекламната пауза на „мидсизън“ финала на „Живите мъртви“. За сега не е ясно дали това са кадри от пилота или просто „viral“ закачка. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=svTAVsX3X_c

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *