Том Сойър и Хъкълбери Фин

Не е съвсем неочаквано – римейки, приказки, класики, Холивуд умира да преправя познати истории и герои, но видите ли, осъвременени, по-мрачни и любимото ни, „един съвсем нов поглед”, което обикновено означава повечко екшън и по-готини костюми. „Снежанка и ловецът” например, все още не е излязъл по кината и рекламната кампания все още набира скорост, но вече служи за пример на предстоящи проекти, защото според The Hollywood ReporterParamount” подготвят нова екранизация по „Приключенията на Том Сойър” и „Хъкълбери Фин” на Марк Твен и я описват като „нов поглед в стила на „Снежанка и ловецът”.

На този етап сценарият на Анди Бърг, засега озаглавен просто „Huck”, се пази в тайна, но е ясно, че героите ще са по-възрастни и ще има свръхестествени елементи. Честно казано на нас ни се струва, че така описан, този поглед е толкова нов, че не е останало нищо от оригинала – сега остава да обявят, че действието ще се развива през наши дни и единствената връзка с романите на Твен ще са имената Том и Хък. Но засега, като че осъвременяването не е чак толкова обстойно.

Продуценти на „Huck” ще са Питър Чернин и Дилън Кларк („Възходът на Планетата на маймуните”, „Oblivion” с Том Курз), а компания ще им прави Мат Лопес, сценарист на не особено вдъхновяващите „Чиракът на магьосника” и „Bedtime Stories”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Съгласен. Моето мнение е, че ако се осъвременяват точно тези романи, най-добре е да ги направят сай-фай. Честно! Нещо като „Планетата на съкровищата“. 🙂