Paranormal Activity 2

Предвид празника на Вси светии (Хелоуин) октомври доста често се превръща в арена за хорър произведения и тази година също не е изключение.

След като миналата година „Paranormal Activity” се превърна в истински бокс офис феномен – изкарвайки близо 108 милиона при бюджет 15 000, междувременно сразявайки октомврийския доминант от последните 5-6 години „Убийствен пъзел” – доста хора очакваха от втората част също да се представи подобаващо. Въпросът беше колко? А според предварителните резултати отговорът е 41,5 млн. Това е повече от досегашния октомврийски хорър рекордьор „Гняв”, който може да се похвали с 39,1 млн.

За разлика от първия филм, който постепенно увеличаваше броят на киносалоните, в които се показва и така бавно трупаше приходи, втора част типично за продължение директно стартира с широк показ и още по-типично за хорър продължение, отбелязва спад в приходите си от петък до неделя (20,1 млн. за петък – в това число 6,3 млн. от вечерните прожекции в четвъртък, 13 млн. за събота и 8,4 млн. за неделя). Това ще рече, че спадът му на втори уикенд би трябвало също да е характерно голям, още повече, че другата седмица дебютира последната част от серията „Убийствен пъзел”. Или с други думи казано, не е ясно дали финалните приходи на филма ще достигнат тези на първа част.

На втора позиция със сериозния спад от 57,1% се класира “Jackass 3-D”, който касира нови 21,6 млн. на сметката си, която вече възлиза на впечатляващите 87,1 милиона. Това означава, че при все големия си спад, само за 10 дни третият филм е изкарал повече пари отколкото първите два филма за цялото си разпространение. През 2006 г. „Jackass: Number Two” за първите десет дни е събрал 72% от цялостния си приход, и ако приложим същата формула и към този филм, ще получим финален приход от 120 милиона. Доста добре за 20 милионна кретения от подобен род.

Б.С.П. – Бесни Страшни Пенсии” финишира трети с 15 млн. и спад само от 31%. За десет дни екшън комедията с Брус Уилис, Морган Фрийман, Джон Малкович и Хелън Мирен е отбелязала 43,5 млн. и може да приключи разпространението си с около 80 млн. – лично за нас един съвсем не лош резултат.

На четвърто място, след кратко ограничено разпространение само в шест киносалона,  най-новият филм на Клинт Истууд „Hereafter” стартира в национален мащаб и прибира приходи от 12 милиона. „Hereafter” получава едни от най- лошите ревюта за филм на Истууд от последните десетина години, но за сметка на това има по-голям първи уикенд след широко разпространение от „Знамената на бащите ни” – 10,2 млн., „Подмяната” – 9,4 млн. и „Invictus” – 8,6 млн.

Петото място закръгля „Социалната мрежа“ на Дейвид Финчър, който бележи 7м3 милиона и поредния си нисък спад от 29%. До момента, спряганият за Оскаров претендент филм е събрал 72,9 млн. и все още има шанс да достигне границата от 100 милиона.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 118,1 милиона, което е със 17% повече от миналата година, когато през петия си уикенд „Paranormal Activity” се изкачи до първото място с 21,1 млн., и с 2% повече от 2008 г., когато „Училищен мюзикъл 3” дебютира на първа позиция с 42 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *