Камерън: Аватар 2 и 3

Всички знаем, че Джеймс Камерън подготвя завръщане на Пандора и е стегнал багажа още преди да привърши „Аватар”, който оттук насетне ще трябва да наричаме първия филм – според официално прес –съобщение (чрез Deadline) следващите два филма на режисьора със сигурност ще са двете продължения на „Аватар”.

Оказва се, че наистина е обмислял „Клеопатра” с Анджелина Жоли, но след като „Twentieth Century Fox” „направили огромно дарение за фонда му за опазване на околната среда, той се съгласил да направи „Аватар 2”. Леко несигурните засега премиерни дати са декември 2014 и 2015. Ето какво казва и самият Камерън:

Аватар” беше замислен като епична фантазия – свят, който зрителите да посещават чрез всички медии и това е следващата фаза от този свят. Аз и моята компания се отправяме на епично пътешествие, заедно с партньорите ни от „Twentieth Century Fox”. Целта ни е да оправдаем и надминем очакванията на световната аудитория за богатството на визията и силата на разказа. Във втория и третия филм, които ще са завършени сюжети, но част от обща история, ще продължаваме да изследваме темите и героите, които докоснаха сърцата на зрители от всички култури по света. Нямам търпение да се върна на Пандора – свят, където въображението не познава граници.”

И имайте предвид, че малко посъкратихме превъзнасянията! Но пък Пандора определено е сред световете, които искаме да посетим отново и обещанията за подводни приключения много ни допадат.

Sanctum

Но Джеймс Камерън не може да стои със скръстени ръце дори за секунда и затова подготвя и други проекти, макар и само като продуцент. И сме абсолютно сигурни, че като продуцент на „Sanctum” не се е ограничавал с подписване на одобрения или чекове – проектът е прекалено близо до интересите му (3D камери, подводни снимки, най-негостоприемните места, които могат да се открият на тази планета, такива ми ти работи).

Засега не се знае дали крайният резултат ще е на ниво, но трейлърът (представен от Apple) не изглежда зле. И изглежда още по-добре, като вземем предвид, че е по действителна история.  Не се бъркайте – не става дума за още една вариация на „The Descent”.

http://www.youtube.com/watch?v=DvfNvbMAA-I

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *