Оливър Хиршбигел

Variety съобщават, че немският режисьор Оливер Хиршбигел („Крахът на Третия райх”) ще режисира екранизацията на романа на Мартин Зутер „Die dunkle Seite des Mondes” (The Dark Side of the Moon), в който известен и преуспял адвокат решава да се оттегли от обществото, след като светът му се преобръща с главата надолу в следствие на наркотичен трип, който го кара да проумее, че всичко материално, което досега е било важно за него, всъщност няма никаква стойност.

Макар и да не личи на пръв поглед, романът, чието заглавие се заиграва с безсмъртния едноименен албум на „Pink Floyd”, предлага един интересен философски експеримент за естеството на реалността и за това, колко малко е необходимо, за да се срине човешкото съзнание.

Сценарист на проекта е Дейвид Маркони („Умирай трудно 4”), което не е много обнадеждаваща новина, но ние все пак имаме вяра в бъдещето на този филм. Още повече, напоследък Хиршбигел се отърсва от нещото наречено „Нашествие”, защото чуваме, че „Five Minutes of Heaven” с Лиам Нийсън и Джеймс Несбит никак не е лош.

Преди обаче да започнат снимките на филма – според Variety това ще стане през пролетта в Швейцария, Германия и Франция – ни предстои да видим „Angel Face”, където Хиршбигел отново работи със звездата си от „Das Experiment” Мориц Блайбтрой.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *