Лиъм Нийсън

Кой би предположил, че Лиъм Нийсън всъщност е луд по екшъни и фантастики? Наистина, участвал е в една-две през годините, но винаги сме имали чувството, че „Star Wars” е по-скоро изключение, а правилото е „Списъкът на Шиндлер”. Все пак като чуеш Лиъм Нийсън си казваш „качествени филми, сериозен актьор, височък, вече на години”, не „екшън, пуцалки, ръкопашен бой, летящи танкове”. Но едно бързо изброяване на филмите му показва, че сериозно се заблуждаваме и през последните години правилото е по-скоро „А-отборът” и „Taken”, не „Наистина любов”.

След това встъпление сигурно няма да се изненадате, че според Deadline най-новият проект на актьора е „Battleship” на любимия ни Питър Бърг. С присъединяването на Нийсън в ролята на адмирал Шейн, актьорският екип изглежда още по-странен – останалите по-главни герои се изпълняват от Тейлър Кич (млад военен), Александър Скарсгаард (по-възрастният брат на Кич) и Риана (пак военна и видиш ли, експерт по оръжията – как не се сетихме!).

А сега някой да ни обясни как така този филм ще е екранизация по играта. С огромния бюджет и фантастичния сюжет, „Battleship” звучи като типичен летен блокбастър, а името на режисьора вдъхва надежди за качествен летен блокбастър. Защо въобще се споменава играта? Според нас това може само да отблъсне потенциални зрители, едва ли ще привлече заклетите фенове на супер вълнуващата, напрегната, кървава… О, не, всъщност става дума за Battleship. Следващото лято, очаквайте „Бикове и крави”. Разбира се, ако е на Бърг и него ще гледаме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аааааа-ха-ха-ха-ха! Това с "Бикове и крави" ми напълни душата! Няма да се учудя, ако верно скоро се появи подобен проект! 🙂