Игра: „Женският мозък” на Луан Бризендайн

„Женският мозък” на Луан Бризендайн спечели Маргарита Радева. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

___________________________________

Днес е 8-ми март, а ние сме джентълмени и когато говорим за мозъка на жената, в никакъв случай няма да намесваме темата за научната фантастика… Oh, wait! Така де: щом е научна, значи тая фантастика е (поне на теория) възможна, нали? Добре, стига глупави сексистки майтапи, ето едно заглавие, което си струва да привлече сериозно внимание: „Женският мозък” (ИК „Изток-Запад”) на д-р Луан Бризендайн!

Бризендайн успява да преплете в книгата по много фин и точен начин емпиричните факти от безброй статии, книги и изследвания + случаите от собствената си практика като клиничен психолог. Чрез игрив, колоритен и плавен стил Бризендайн проследява развитието на женския мозък от раждането, през тийнейджърските години, свалките, кариерата, бременността, раждането, отглеждането на децата, семейния живот като цяло, менопаузата… че и след нея. Тя успява да разбули голяма част от мистиката, която заобикаля женския характер, като не просто изказва лично мнение, а подкрепя тезата си с научна обосновка. Книгата не е предназначена само за жени обаче; тя преспокойно може да служи и като наръчник за мъжете, които биха искали да вникнат поне за миг в женската психика и да разберат, дори и отчасти, какво се върти в главите на представителките на нежния пол.

Разкрийте загадките на женската половина от човечеството – играйте и може да спечелите, ако отговорите правилно на въпрос, свързан с една велика и изключително талантлива жена:

Коя актриса е печелила най-много награди „Оскар”?
а) Мерил Стрийп
б) Катрин Хепбърн
в) Ингрид Бергман

Женският мозък” на Луан Бризендайн

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *