Кошмарът преди Коледа 2

Каква изненада. Точно както и предполагахме, едва няколко часа след „новината” идва и опровержението. Явно или Dread Central са недочули или Пи-Уи е сънувал, защото според Дерек Фрей в слуховете няма абсолютно никаква истина. А той би трябвало да знае – Фрей е продуцент в „Tim Burton Productions” и е бил асистент на Тим Бъртън в „Марсиански атаки”, „Слийпи Холоу”, „Планетата на маймуните”, „Голяма риба” и 3D версията на… „Кошмарът преди Коледа”. Не на първия филм. На единствения „Кошмарът преди Коледа”.

От друга страна, тези проекти винаги се отричат до дупка, така че очаквайте ни с още инфо 🙂

–––––––

Кино слуховете са като пожар. Веднъж да задими в някой от големите блогове и оттам насетне се разразява истинска огнена буря. Почти сме убедени, че само след няколко часа тази информация ще бъде отречена, но при положениe, че през тази празнична седмица новините са доста, как да кажем… абе, не особено вълнуващи, нищо не ни пречи да участваме в забавата. Пък ако се наложи, после ще му мислим как да гасим пламъците.

Dread Central съобщават, че Тим Бъртън подготвя продължение на продуцираната от него и режисирана от Хенри Селик коледно-хелоуинска класика „Кошмарът преди Kоледа”. „Информациата” идва от интервю, което те са провели с Пол Рубенс (по-известен като Пи-Уи Хърман) по случай бродуейското му шоу, което приключва на 2 януари, но ще се записва и излъчва от „НВО”.

Както може би знаете, Рубенс е работил с Бъртън по „Pee-wee’s Big Adventure” и в отговор на въпроса дали отново би работил с него, той споделя, че много би искал, но това няма как да стане по простата причина, че в момента Бъртън работи по адски много проекти, сред които „Dark Shadows” (за който сме ви споменавали тук)  и по-важното, продължението на „Кошмарът преди Коледа”.

Ние обожаваме първия филм – ето, виждате ли как става? Още нищо не се знае, а вече наричаме „Кошмарът преди Коледа” първия филм – и смятаме, че няма нужда от абсолютно никакви продължения. Tака и така той прави достатъчно пари за студиото – то не е мърчъндайзинг, то не е чудо (ако не вярвате, разходете се по детските, металските и готик магазините и ще видите), да не говорим, че всяка година го пускат по кината в нормален вариант, в 3D, a последно и в 4D – така че не виждаме защо ще се пънат.

Ако все пак решат да го правят имаме само едно желание и това е режисьор отново да е Хенри Селик. Нека обаче да видим какво ще стане в крайна сметка, пък тогава ще говорим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нееее – не помня вече къде се рових и открих следната информация "Промъкналата се през 2001г. идея за продължение в стил компютърна анимация е категорично отхвърлена от Бъртън. „Филмът е уникален в този вид и хората го харесват именно такъв – твърди режисьорът. – Представяте ли си „посещение” на Джак при Великденския заек? Ще се опитам възможно най-дълго да опазя идеята в чистия й вид, както я харесват хората във филма!” (публикувано е в RIP сп. "Екран" и ето тук)… Ала годините си минават и хората се променят… Тук все пак стискам палци ДА ОПРОВЕРГАЕМ новината след няколко часа 😉 Весело изпращане на старата година!!! 😀

  2. Svetly, готова си! 🙂 🙂 🙂

    Само че не се изненадвай, ако в крайна сметка се случат нещата, дори и самия Бъртън да излезе по телевизора и да каже, че няма такова нещо. 😀