Шрек 4 оглави рекордно нисък юни

При все не дотам впечатляващите си резултати до момента и в конкуренцията на четири нови предложения, „Шрек 4” успява да удържа първото място и през третата седмица от разпространението си с 25,3 млн., което представлява относително млък спад от 42% спрямо изминалия дълъг уикенд. За седемнадесет дни зеленото чудовище е донесло приходи от 183 млн., а прогнозите му отреждат финален резултат от около 250 млн. Това ще бъде най-ниският резултат на филм от поредицата, при все по-високата цена на 3D билетите.

На второ място дебютира продуцираната от Джъд Апатоу комедия „Get Him to the Greek” с 17,4 милиона, което представлява горе-долу добър резултат за такъв филм. Това е в крак с подобния „Прелъстен и изоставен”, откъдето идва и вдъхновението за образа на Ръсел Бранд и който е дело на същия режисьор.

„Убийци” на Аштън Къчър и Катрин Хайгъл уцелва третото място с 16,1 млн. Въпреки малката разлика с„Get Him to the Greek”, не ни се вярва да има смяна на статуквото след излизането на официалните резултати. За сравнение, тези 16 милиона са малко по-ниски от 20-те на „What Happens in Vegas” където Къчър си партнираше с Камерън Диас.

На четвърта позиция „Принцът на Персия” продължава да се препъва и за втория си уикенд бележи 13,9 милиона, което е със сериозните 54% по-малко от премиерния му уикенд. Както вървят нещата филмът може и да не успее да премине границата от 100 милиона, което само допреди няколко седмици лично на нас ни изглеждаше немислимо.

С 59%, което е най-големият спад на филм от топ 10, на пето място попада „Сексът и градът 2” с 12,7 милиона. За единадесет дни четирите момичета са донесли 73,4 млн., което е с 28% по-малко от първия филм за същия период от време.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 119 милиона, което е най-ниският резултат за юни от пет години насам.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *