Fo’kin’ restaurants… A lot of important people… Are you fo’kin’ jokin’?…

Няма шеги – в кухнята винаги е горещо! А всичко започва през 2019 година, когато Филип Барантини пише и режисира късометражния си филм Boiling Point и ангажира за главната роля на шеф Джоунс британския актьор Стивън Греъм. Две години по-късно историята се превръща в пълнометражен филм със същото име, с четири номинации за наградите БАФТА и четири приза от 11 номинации за Британските награди за независимо кино.

Тази година чаровната актриса Винет Робинсън поема щафетата като шеф Карли в новата тв-поредица на ВВС със същото име – Boiling Point – и ще трябва да се справи с предизвикателството целият ѝ екип да действа безотказно в новия ресторант „Point North“. Ето как:

Имаме чувството, че шоу-програмите, посветени на готвенето, се превръщат в абсолютен хит (пресен пример е The Bear) за всяка публика по света, независимо от формàта – дали ще са реалити, документални разкази или игрални сюжети, всичко се гледа с желание и настървение. Зрителите, които са имали възможността да видят пълнометражния филм на Барантини, вече познават Карли и голяма част от основния актьорски екип – техните герои имат опит в кухнята на шеф Джоунс, когото видяхме в няколко кадъра в трейлъра на новата поредица. Компания на Робинсън правят Рей Пантаки, Хана Трайлън, Джо Фрост, Изука Хойл, Гари Ламон и др.

Ето какво гласи официалният синопсис на тв-поредицата Boiling Point:

Осем месеца след инфаркта на нейния ментор Анди Джоунс (Стивън Греъм), шеф Карли (Винет Робинсън), заедно с опитния и познат екип, се бори за създаването на име на новия лондонски ресторант Point North. Желанието за привличане на нови гладни клиенти създава сериозно напрежение, което се нагнетява допълнително от безусловната необходимост да се поддържа бизнес, който реализира някаква печалба, а в същото време екипът трябва да намери начин да се справи с усложненията в личния живот, докато създават кулинарни шедьоври.

Предвкусваме интересен екшън – както става ясно от трейлъра, решението на авторите на поредицата е да заложат на реалити-камери и усещане за непосредствен поглед към тайните на ресторантската кухня.

Премиерата на Boiling Point по ВВС е тази неделя – 1 октомври 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *