Ридли Скот за новия Пришълец

Тези дни Hero Complex Film Festival се превърна в източник на няколко интересни филмови новини, а в последния ден – на двойната прожекция на „Пришълецът” и „Блейд Рънър” – Ридли Скот хвърли съвсем мъничко светлина върху суперочакваните от феновете „Alien” предистории.

Всъщност, реално погледнато, той по-скоро потвърждава това, което се знаеше предварително, но все пак, като фенове, ние сме длъжни да споделим с вас.

На първо място Скот споменава, че сценарият вече е написан и в момента тече подготовката по заснемането му. Точният времеви отрязък, в който ще се развиват двата филма все още не е ясен, но със сигурност ще е доста преди познатите ни от първа част събития, защото така ще имат повече време за по-подробна и комплексна история. Както и преди, Скот говори за вездесъщия Space Jockey и споделя, че винаги се е чудил, как така в нито едно от продълженията, неговата съдба не е била разглеждана. Той споменава още, че „в момента, в който научим как Space Jockey се натъква на пришълците, ще искаме да узнаем и как се е стигнало дотам.” Това странно изречение кара доста хора да спекулират, че всъщност втората част от двата филма, ще бъде предистория на първата. Или с други думи казано, предистория на предисторията.

Накрая Скот казва, че е провел доста подводни проучвания във връзка с филмите, в които както вече се знаеше, темата за тераформирането ще бъде доста сериозно засегната. Става ясно, че към този процес, доколкото е възможно ще бъде подходено с голяма доза научна достоверност и ще видим какво би било необходимо на хората наистина да напуснат родната си Слънчева система.

Повече за целия разговор със Скот, тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ще се подмокря от кеф само докато чета статията. От колко години се носят слухове за този проект, слава богу, че най-накрая се задвижиха нещата.

    Ридли Скот ми е в топ 3 на любимите режисьори, а за Alien франчайза да не говорим, очаквам филмите с огромно нетърпение!

    Дано само Ридли се представи по-добре, отколкото с Робин Худ, може би най-разочароващият негов филм, който съм гледал.

  2. 100 пъти по-зле да се представи от "Робин Худ", пак ще е най-доброто нещо, което се е случвало на поредицата от Финчър насам :))))))))))))