The Two Escobars

Трудно е да си представим човек, който си признава за убийството на поне 250 човека, и да не смята себе си за психопат, но както изглежда, случаят е точно такъв. Става въпрос за дясната ръка на Пабло Ескобар Джон Хайро Веласкес Васкес по прякор Попай, който е герой на документалния филм „The Two Escobars”. От друга страна, когато шефът ти е отговорен за смъртта на 5 500 човека, 250 изглеждат като да си затрил две-три мухи.

Чрез паралелните истории на нарко боса Пабло Ескобар и известния футболен защитник Андрес Ескобар – който според много хора бива убит заради автогола си на добре известното ни световно през 1994г., „The Two Escobars” разкрива шокиращата връзка между спорта и организираната престъпност по време на славните дни на колумбийския футбол.

Премиерата на филма е на 21 юни по „ESPN Deportes”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудесен черен хумор в заглавието. Само дето ме хвана за гърлото като изгледах и трейлъра. Моля някой да го гледа и да ми го разкаже, че няма да мога да спя дни наред от истинската история…. Интересно дали и у нас има връзка между спорта и организираната престъпност и дали нивото на едното е показателно за нивото на другото, в местен и световен мащаб 🙂