Афлек изчислява какви са шансовете изпълнението му в „The Accountant” да е едно от добрите
Афлек изчислява какви са шансовете изпълнението му в „The Accountant” да е едно от добрите

Първият трейлър на „The Accountant” на режисьора Гавин О’Конър, в който Бен Афлек влиза в ролята на гениален счетоводител с аутистични наклонности и отлично владеене на оръжията, работещ за най-опасните престъпни организации и принуден да бяга от закона, имаше доста приятен ритъм и атмосфера и успя да ни спечели. Но все пак отказахме да се отдадем докрай на „чара му” и предпочетохме да изчакаме някоя по-подробна реклама, преди твърдо да поставим филма в класацията със задължителните заглавия за годината. Е, късно снощи Warner представиха този очакван, по-дълъг трейлър и вече е време за решение. Преди да го видите, припомняме историята в малко по-големи подробности.

The Accountant” е по сценарий на Бил Дюбюк („Съдията”) и разказва за математическия гений Крисчън Улф (Бен Афлек), който има влечение към числата – доста повече отколкото към хората. Прикривайки се зад фасадата на обикновен счетоводител, той работи за някои от най-големите престъпни организации. Когато Министерството на финансите, предвождано от Рей Кинг (Дж. К. Симънс), тръгва по петите му, Крисчън е принуден да поеме легален клиент – просперираща компания за роботика, чиято счетоводителка (Ана Кендрик) е открила несъответствия във финансите на фирмата на стойност милиони долари. С разкриването на истината броят на труповете започва да нараства значително.

Ето, че дългата реклама разкрива доста от потенциалните проблеми на филма – историята не е кой знае колко интересна, а част от героите са пълни клишета. Това, което засега спасява положението, са стилът, атмосферата и цялостната визия, както и част от актьорския състав. За съжаление, не можем да кажем добри думи за Ана Кендрик и Джон Бърнтал, но Бен Афлек изглежда добре и наистина има шансове да видим добра роля от нивото на тези в „Не казвай сбогом” и „Батман срещу Супермен”.

Като цяло не сме супер надъхани и нямаме кой знае какви очаквания от филма, но имаме интерес да го гледаме и смятаме да го направим.

плакат

Режисьор на „The Accountant” е Гавин О’Конър („Warrior”, „Jane Got a Gun”), а сценарият е дело на Бил Дюбюк („Съдията”, „The Headhunter’s Calling”). В ролите са Бен Афлек, Ана Кендрик, Дж. К. Симънс, Алисън Райт, Джон Бърнтал, Джефри Тамбор, Джон Литгоу и други.

Българската премиера е обявена за 28 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Wait a minute,

    Асоциален математически гений, който явно от трейлъра не е психопат, обслужва наркокартели, серийни убийци и кой знае какво друго сиво, някак е снайпер 99лвл, бива разконспириран, явно е погнат и трябва да измисли план за да се спаси.

    Как това не е потенциал за интересна история ГАДДЕМИТ!

  2. Все още мисля, че предният трейлър е най-добрият който съм скивал тази година :). Не очаквам нищо кой знае какво иначе, особено от историята.

  3. Само Ана Кендрик не ми хареса в тоя трейлър. Чакам филма с интерес, а на постера Бен Афлек са го изтипосали като Батман с това наполовина скрито лице. 😀

  4. Не знам защо, ама направо ме приспива тоя трейлър. Лъха ми на стайл оувър събстънс претенцийка. Надявам се да греша де, щото ми се гледа нещо добро от този тип.