Въпреки края на стачката на сценаристите, тази на актьорската гилдия все още не е приключила, заради което много малко продукции в момента работят – сценаристите пишат, но актьорите все още не играят. Изключение правят някои специфични филми, за които актьорската гилдия отпуска специални разрешения, защото те не са част от системата на големите студия, които ги експлоатират – най-вече става дума за независими филми, които нямат голямо разпространение. Един от тях, разбираме с радост, е следващият филм на Пабло ЛараинMaria.

Преди около година споделихме, че Лараин подготвя следващ интересен полубиографичен филм, този път за легендарната оперна певица Мария Калас, в чиято роля ще видим Анджелина Джоли. Това ново начинание ни привлича най-вече именно заради комбинацията между режисьор, актриса и героиня. Видяхме какви страхотни превъплъщения имаха Натали Портман и Кристен Стюарт в предишните филми на Лараин – Джаки и Спенсър, подозираме, че с Анджелина Джоли случаят ще бъде същия.

Има и много други причини да се интересуваме от филмирането на историята на Калас. Тя е била изключително интересна, спорна и трагична фигура, смятана за една от най-добрите (ако не най-добрата) оперни певици в историята. Тя освен това е разглеждана като „оригиналната дива“ и ще ни бъде много интересно да видим как ще бъде показано точно това – дали като човек, който има нереалистични претенции към хората и света около себе си, или просто жена, която е отстоявала позициите си, което някой не е харесал.

Пабло Лараин сподели първи кадри, които сам е заснел от подготовката и „намирането“ на героинята:

Анджелина Джоли е невъзможно да изглежда като някой друг, освен като себе си. Винаги обаче сме смятали, че превъплъщението на един актьор в ролята на истински човек не изисква толкова много физическа прилика – далеч по-важни са маниерите, начина на говорене и вникването в героя, което подозираме, че няма да бъде трудно за Джоли. Историята определено ни е интересна, дизайна на костюмите от сега виждаме, че ще е прелестен, остават само въпросите, които си имаме изначално за оперното пеене. Предстои да научим повече и със сигурност сме много любопитни, но не си представяме, че Maria ще излезе преди следващия награден сезон.

Maria ще бъде режисиран от Пабло Лараин (Jackie, Neruda, Spencer) по сценарий на Стивън Найт (Peaky Blinders, Locke, Eastern Promises). В главните роли ще видим Анджелина Джоли, Пиерфранческо Равино, Алба Рорвахер, Хулук Билгинер, Коди Смит-Макфии и Валерия Голино.

Снимките ще продължат осев седмици в Милано, Париж, Гърция и Будапеща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *