Judge Dredd продължава напред

Новата версия на „Judge Dredd” е един от онези проекти, за които се говори непрекъснато, но сякаш са застинали на едно място и в крайна сметка не успяват да стигнат до екрана. Последната информация, която чухме във връзка с него, бе през септември миналата година и тя беше, че Алекс Гарланд, познат ни от „Sunshine” (или „Проект Сунсхине” като пише на билета ни от Арена) на Дани Бойл, е нает да напише сценария.

Оказва се обаче, че сега нещата получават някакво по-обнадеждаващо развитие, след като „Deadline” съобщават, че на фестивала в Кан след проучване на пазара за разпространение на филма, е била осъществена сделка за предварителното му финансиране от компанията на Андрю Макдоналд „DNA Film”. Оттам съобщават още, че филмът, разбира се, ще бъде на 3D, бюджетът му няма да надхвърля 50 млн. долара, а на режисьорския стол ще седне Пийт Травис познат ни от „Точен прицел”.

Поради естеството на вселената на „Judge Dredd” бюджет от 50 млн. ни изглежда малък, особено ако се направи подобаващ декор на Мега сити – за сравнение смехотворната версия на Сталоун струваше 100 млн., и общо взето ефектите бяха едно от най-добрите му качества – но от друга страна нямаме нищо против филмът да не е чак толкова грандомански. Най-добрата новина е, че ще е независим и нито едно голямо студио няма да си пробутва тъпотиите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *