Накратко, започва да се случва това, което очаквахме – след месеци на (лично за нас) нелогична тишина, на рекламния фронт на „Джон Картър” („John Carter”) и предвид наближаващата премиера на филма, от „Disney” истерично превключват на „първа светлинна” в опит да ни убедят, че фантастичният уестърн на Андрю Стантън е точно това, което искаме да видим на кино.

Проблемът е, че поредицата снимки отпреди няколко дни и сега новият плакат, който може да видите по-долу (както и тийзър постера и ранния трейлър), не са много убедителни. Общо взето, честта да замазва изпуснатото положение (ако може) се пада на пълния трейлър, който според предварителната информация би трябвало да видим в края на седмицата.

Джон Картър - плакат

Какво да кажем, доста е… скучничък… и червен. Червен, най-вероятно за да ни покаже, че действието (видиш ли) се развива на така наречената Червена планета. Чудо!

Смятаме, че плакатът щеше да ни хареса много повече, ако го нямаше (лилавия?) Тейлър Кич. Всъщност сигурни сме, че и самият филм щеше да е по-добър без него, но това е друга тема.

„John Carter” е екранизация по поредицата фантастични приключенски романи на Едгар Райс Бъроус за Марс (в основата на филма е първият роман „Принцесата на Марс”) и разказва историята на бившия военен капитан Джон Картър (Тейлър Кич), който необяснимо е транспортиран до Марс, където пряко волята си е въвлечен в сериозен местен конфликт, включващ Тарс Таркас (Уилям Дефо) и пленителната принцеса Дежа Торис (Лин Колинс). В един свят на прага на разрухата, Картър преоткрива своята човечност и разбира, че животът на планетата лежи в неговите ръце.

Режисьор на филма е Андрю Стантън („Търсенето на Немо”, „УОЛ.И”), който прави игралния си дебют, а в ролите ще видим Тейлър Кич, Лин Колинс, Саманта Мортън, Марк Стронг, Кирън Хайндс, Доминик Уест, Джеймс Пюрфой, Поли Уокър, Томас Хейдън Чърч и Уилям Дефо.

Световната премиера е 9 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Оранжево е бтв…

    Това се очертава като идеалният филм за мразене. До момента има най-малоумната и евтинджосна рекламна кампания, с която се е сдобивал филм, струващ над 200 милки. Дисни се омазват мощно до момента с рекламата на новото си начинание, а не е като в главите си да не го гласят като следващия франчайз а-ла пиратите, който да доят с мощ.

  2. Все тая какъв цвят е, то и за самия Марс има спор какъв цвят е. 🙂 Стискаме си ръцете на оранжево-червеникав. 🙂

    За останалото си прав! Чакам да видя какво ще представлява пълният трейлър!

  3. Това ще го видим. Надявам се да лови окото, но имам известна резервираност към него въпреки Изродското изродско Дживотну от преди няколко дни.

    В тази връзка искам да попитам за един много чакан филм, който ще бъде адаптиран по книгата на може би Най Великия!!! писател за мен (изключая Стивън Кинг )
    Говоря за огромния, гигантския, великия, вездесъщия Сър Артък Кларк (който не го знае да ходи да се гръмне някъде или направо да си натъпка барут в главата и да я шибне в някой бетонен стълб) и неговото велико, велико, велико олицетворения озаглавено „Среща с Рама“
    Бях чул че Морган Фрийман ще е в една от главните роли и до тук. Бях чул, че с филма ще се занимава един невероятен за мен режисьор, а именно Дейвид Финчър…
    Искам да попитам чуват ли се някакви новини относно този проект?
    Благодаря

  4. 🙂
    А някакви го сравняваха със стилистиката на кориците на фантастиките от 60-те и 70-те… айде моля ви се! 🙂