Гийермо дел Торо напуска “Хобит”

Много тежкият удар за феновете на дългоочакваната предистория на „Властелинът” бе нанесен вчера, когато „TheOneRing” обявиха, че Гийермо дел Торо напуска продукцията, поради непрекъснатото й отлагане, причинено от финансовите проблеми на MGM. Отдавна се чудихме докога ще продължава цялата мъка около този „Хобит” и явно моментът, в който дел Торо вече не може да отлага другите си ангажименти, е настъпил.

Огромни почитатели сме на Гийермо дел Торо и да ви кажем, адски се радваме, че най-накрая се реши на тази смела стъпка, защото няма на света проект, още по-малко пък „Хобит”, който да си заслужава един от най-оригиналните и талантливи режисьори да търка скамейката в продължение на години.

Не ни разбирайте погрешно, фенове сме на „Властелинът” и с удоволствие бихме гледали „Хобит”, но хиляди пъти повече бихме искали да видим „Хелбой 3” или пък някой друг фантастичен проект на дел Торо.

Ето какво казва самият той за оттеглянето си:

В светлината на продължаващите отлагания на снимките на „Хобит”, аз съм изправен пред най-трудното решение в моя живот. След почти две години, в които живях, дишах и създавах свят, богат като Толкиновата Средна земя, трябва – с огромно съжаление – да напусна тези прекрасни филми. Оставам благодарен на Питър, Фран и Филипа Бойънс, „New Line” и „Warner Brothers”, както и на целия ми екип в Нова Зеландия. За мен беше привилегия да работя в една от най-прекрасните държави на света с няколко от най-добрите хора в нашия занаят и животът ми ще бъде променен завинаги. Плюсовете бяха много, но непрестанните конфликти с други проекти надделяха над графика на филма. Едновременно като съсценарист и режисьор пожелавам късмет на продукцията и ще бъда един от първите на опашката, желаещи да видя готовия филм. Оставам съмишленик на създателите му, сега и за в бъдеще, и напълно подкрепям гладкото преминаване към нов режисьор.

Според „TheOneRing” Гийермо дел Торо остава като сценарист на „Хобит”, който все още е планиран за два филма. Единият за декември 2012, а другият за декември 2013 г. Това, което можем да кажем за финал е, че сега Питър Джаксън и компания ще трябва бая да се понапънат, за да удържат продукцията от пълно разпадане, но що се касае до нас, оттук насетне едва ли може да ни пука по-малко какво ще се случи с нея, пък ако ще и самият Джаксън да реши да режисира.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *