date-night

След края на сблъсъка и слягането на прахоляка „Титаните” все пак успяха да вземат преднина с 26,6 млн. и за втора поредна седмица остават на първо място. „Date Night” остава на второ място с 25,2 млн. Останалите филми в класацията запазват местата си само с козметични разлики в приходите.

От 12.04.2010

Предварителните данни на филмовите студия поставят „Date Night” начело на тазседмичната бокс офис класация на САЩ, само с 225,000 долара преднина пред победителя от миналата седмица „Сблъсъкът на титаните”. Филмът с участието на Стив Карел и Тина Фей успя да касира 27.1 млн. долара през първия уикенд от разпространението си. Докато приходите на „Титаните”, които са паднали с 56% са 26.9 млн. Поради близката разлика обаче, след излизането на официалните резултати е възможна смяна на статуквото, още повече, че за отделните дни на уикенда „Date Night” има преднина само в петък.

Голямата изненада този уикенд е „Как да си дресираш дракон”, който има забележително нисък спад от 13%, което му отрежда третото място с 25.4 млн. долара. Общият резултат на филма до момента е 133.9 млн. и ако продължи в същия дух, 200-милионната граница му е в кърпа вързана, което ще го направи втория най-касов 3D анимационен филм след „В небето”. На четвърта позиция с 11 млн. е Тайлър Пери и неговия „Why Did I Get Married Too?”, който за втората си седмица има най-големия спад в топ 10, цели 62 %. Първата петица с 10 млн. завършват Майли Сайръс и „Последната песен”, който въпреки лошите си ревюта запазва голяма част от аудиторията си.

Второто ново предложение тази седмица „Letters to God” дебютира в 897 кина със скромните 1.25 млн. Предвид религиозната си тематика, той има шанс да се позадържи за по-дълго в класациите, но приходите му ще са далеч от впечатляващи.

Тази седмица, филмите от топ 10 са донесли приходи от 121 млн. долара с 1% по-малко от миналата година, когато „Hannah Montana The Movie” дебютира на първо място с 32.3 млн., но с 56% повече от 2008, когато „Prom Night” печели първото място с 20.8 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *