remember-me

Светът на Тайлър е разбит след самоубийството на брат му – негов пример в живота. Вследствие на трагедията, бащата се дистанцира от Тайлър и сестричката му, което кара момчето да се затвори в себе си и същевременно да се противопоставя на всичко, което смята за несправедливост. Дълбоко в душа си Тайлър смята, че никой не може да го разбере, до момента, когато среща Али, която на 11 години е станала свидетел на убийството на майка си. Естествено, между двамата пламва любов, и въпреки проблемите те намират сили да продължат живота си, дори когато изглежда, че всичко е загубено.

В зависимост от гледната точка, можете да припишете обстоятелствата около срещата между Тайлър и Али на случайността или на съдбата, но и в двата случая, с развитието на филма, те придобиват все по-малко значение. Важното е, че между тях пламва истинска любов, както става винаги в този тип филми, когато двама души се влюбват под фалшив претекст – облог, с цел отмъщение или измама. И под „истинска любов” нямаме предвид онази изпепеляващата, от приказките, а тази от реалният свят, която, когато ви завладее, ви кара да искате да станете по-добър човек.

Въпреки че е изтъкан от клишета, излишна сантименталност и мелодрама и накрая използва доста подъл и евтин трик за вменяването на определени емоции у зрителя, не можем да твърдим, че „Не ме забравяй” е лош филм. Проблемът му е, че като че ли се старае прекалено много. Изгубената надежда и търсенето на смисъл в мрачните кътчета на света и съзнанието ни, е очевидно сериозна тема и почти всеки би могъл да намери подобен паралел от собствения си живот. Няма нужда от евтини цитати от Ганди или когото и да е било друг, за да оценят зрителите случващото се на екрана…

Същевременно трябва да признаем, че сме попадали на подобни филми, които просто не стават за гледане, а в случая ясно личи, че авторите на „Не ме забравяй” са се уповавали на сантиментални клишета, защото работят, а не просто от творческо безсилие.

Една от причините, заради които сме склони по-лесно да преглътнем недостатъците на филма са актьорите. По наше скромно мнение Пиърс Броснан прави една от най-добрите си роли, Крис Купър както винаги е фантастичен, а Лена Олин и Емили де Равин са на завидна висота. Голямата изненада, особено за тези който смятат, че поредицата „Здрач” и всичко свързано с нея е доста далеч от понятието „качествено”, е изпълнението на Робърт Патинсън. Напълно сме убедени, че ако продължава в същия дух, в крайна сметка ще се отърве от изключително досадния блуждаещ поглед на интровертен тип, по който така си падат тинейджърките, и ще докаже, че наистина го бива за актьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. звучи ми по-скоро като "Помни ме", но това е без значение за филм, който дори няма да си направя труда да гледам!

  2. Невероятен филм 😉 остави ме без дъх. Много истински,нежен и чувствен. Роб се е справил страхотно. Наистина си заслужава гледането 😉

    1. ВЪВ КОЙ САЙТ ГО ГЛЕДА?АЗ ГО ТЪРСИХ МА НЕ ГО НАМЕРИХ

  3. Ти шегуваш ли се с мен!?!? Този филм е направен, за да акцентира не върху обикновената любов на двама души и проблемите им, а върху случилото се 2001! И все пак това е един от най – добрите филми със завладяваща история и доста добри актьори! Това, че ти очевидно не харесваш такива филми „който просто не стават за гледане “ -.- не значи, че имаш право да даваш твоето мнение. Познавам толкова хора, които са го гледали и в момента им е любим. С тези твои думи показваш само колко ограничено мислене имаш! Ако смяташ един екшън филм или фантастичен за по-добър от този то наистина трябва да се замислиш! Да използват случи то се през 2001 не е евтин трик, а точно обратното! Така всички хора, които са го гледали, могат да изпитат болката на онези, чиито близки са загинали там! И какво значение има, че историята за запознанството на двамата, не е вълнуваща или поне за теб не е. И дори по – една малка част от това, което каза да е истина то пак ти си ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК НА ТАЗИ ШИБАНИЯ ПЛАНЕТА, КОЙТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТОЛКОВА ДОБЪР ФИЛМ ИЛИ ДА ИЗИГРАЕ РОЛИТЕ ПО-ДОБРЕ ! АРЕ СТЕГНИ СЕ И СИ НАМЕРИ ЖИВОТ! СЪВЕТВАМ ТЕ ДА НЕ СИ ПИШЕШ МНЕНИЕТО, ПРЕДИ ДА СИ СЕ ЗАПОЗНАЛ ДОБРЕ С ФИЛМА И НЕГО ВАТА ИСТОРИЯ! И СЕГА АКО МИ ОТГОВОРИШ СЪС „ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ“, ЩЕ Е СУПЕР ТЪПО! ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ТИ ГО ИСКАЛ ТУК!

  4. Силно подозирам, че капс лока на по-горния пост е плод на едно дo болка познато „ако НАИСТИНА ти ПУКАШЕ какво бях КАЗАЛА, щеше да МЕ СЛУШАШ“ – attitude. Аз па, точка, сори. Имах предвид: !!!

  5. Ха-ха-ха, колко яко. Този текст съм го пропуснал. : ) Хубаво, че беше неграмотния коментар на ana, за да го видя. Абе, на мен по-скоро ми хареса. Сантименталност, която работи. Нещо като „Вечната Аделайн“ примерно. Краят е шокър, работи и се запомня. Какво като е подъл похват? Важното е, че всеки го е запомнил, което не е малко.

  6. ха-ха-ха мисля,че ana e права 🙂 разбира се малко пресилено, но със сигурност не е написано неграмотно.