Добре дошли обратно във Вестерос. Последният път, когато бяхме тук, Желязният трон изгоря и много от нас останаха разочаровани от финала на посещението си. Сега обаче се завръщаме в една друга епоха, 200 години преди последните събития – епоха, в която Таргариените са на власт, язденето на дракони е много по-разпространено, но Играта на тронове всъщност отново се играе.

Разбира се, става въпрос за първия от многото различни продължения и spinoff-и на „Игра на тронове“, които HBO замислят – „Домът на дракона“ („House of the Dragon”). Три поколения преди Денерис да се роди, нейното семейство царува над Вестерос основно заради повелителството си над драконите. Раздор вътре в дома обаче заплашва трона, а както винаги и други заинтересовани към властта играчи се навъртат недалеч.

Вижте първия тийзър сега:

Въпреки голямото ни разочарование от финала на „Игра на тронове“, няма как да не признаем, че отново ни трепнаха сърчицата от вълнение при мисълта да се завърнем в този свят. Таргариените са особено богата почва за изследване на микса от политика и фантастика, заради които се влюбихме в историята на Джордж Р. Р. Мартин първоначално. Особено сме развълнувани да видим как ще бъде представена познатата борба за власт този път обаче вътре в един дом, което е напълно различна динамика. Прекрасният Мат Смит в една от главните роли на един от откачените Таргариени също е голям бонус, но истината е, че каквото и да правим, копнеем за нова история от Вестерос, която да се приближи към величието на тази, която първоначално завладя целия свят.

Домът на дракона“ („House of the Dragon”) е създаден от Раян Кондал и Джордж Р. Р. Мартин и е базиран на книгата „Огън и кръв“. В главните роли ще видим Мат Смит като Деймън Таргариен, Ема Дарси като Ренира Таргариен, Ийв Бест като Ренис Веларион, Стив Тусент като Корлис Веларион, Пади Консидайн като Висерис Таргариен, Оливия Кук като Алисент Хайтауър, Дейвид Хорович като грандмастър Мелос, Джеферсън Хол като Джейсън Ланистър, Фабиен Франкъл като Кристън Кол, Матю Нийдъм като Ларис Стронг, Бил Патерсън като Лаймън Бийсбъри, Соноя Мизуно като Мизария,  Уил Джонсън като Вемонд Веларион, Джон Макмилан като Ленор Веларион, Тео Нейт като младия Ленор Веларион, Савана Стейн като Лена Веларион.

Премиерна дата за 10-те епизода на първи сезон все още не е обявена, но се знае, че ще излезе през 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *