Хавиер Ботет влиза в ролята на Дракула за „The Last Voyage of the Demeter“

 

The Last Voyage of the Demeter” бавно, но сигурно подготвя своя екипаж и се очертава най-после да опъне платна за своето последно трагично пътуване. След близо две десетилетия на подготовка, отменяния и промени, корабът изглежда ще получи кратките си няколко часа слава.

The Last Voyage of the Demeter” ще разказва за пътуването на титулярния плавателен съд от пристанището във Варна до Англия и трагичната съдба на неговия екипаж. Ако името все още нищо не ви говори, то позволете ни да ви припомним, че „The Demeter“ е плавателният съд, който се наема с привидно леката задача да пренесе няколко сандъка с пръст в романа на Брам Стокър „Дракула”. Зловещият вампир, който също се възползва от пътуването като нередовен пътник, постепенно използва малкото екипаж за храна. Корабът пристига на пристанището в Уитби без нито един оцелял. Единствено дневникът на капитана помага на властите да разберат какво се е случило.

Понякога се чудим как една глава от книга може да се превърне в двучасов филм. После обаче за сещаме за Питър Джаксън и как успя да трансформира малка книга като „Хобит” в осемчасова епична сага. Как точно ще подходят последният сценарист Зак Олкевич („Bullet Train”, „Fear Street”) и избраният режисьор Андре Овредал предстои да разберем. Надяваме се, че ще видим наистина страшна и клаустрофобична приказка насред морето.

Актьорският състав също бавно се сформира и най-новата новина е свързана с избора на Дракула. В ролята на иконичният вампир ще влезе Хавиер Ботет, който хорър феновете със сигурност познават. Той има появи във филми като „His House”, „То”, „То: Част втора”, „Заклинанието”, „Scary Stories to Tell in the Dark” и много други. Както може да се досетите, той почти винаги е под формата на някое зло създание. Височината му от два метра със сигурност ще го превърне в един много заплашителен Дракула. Нямаме търпение да видим снимка на персонажа му в действие.

Компания на Ботет ще правят още Кори Хоукинс, Дейвид Дестмалчиан, Лиъм Кънингам, Айслинг Франциози, Джон Джон Брионс, Стефан Капичич, Николай Николаев, Уди Норман и Крис Уейли.

Снимките на „The Last Voyage of the Demeter” вече са започнали, но на този етап все още няма обявена премиерна дата.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте