Неведнъж сме споменавали за филми, които се пържат в своите малки, но сигурни development hells без никакви шансове за измъкване. „The Last Voyage of the Demeter” е едно от тези заглавия, което вече седемнадесет години не може да намери своя капитан и да доведе до край тъжното си и прокълнато пътуване. Сценарият, дело на Браги Шут („Сезонът на вещиците”, „Escape Room”), е написан още през далечната 2002 година, но до ден днешен ред причини му пречат да се превърне в реалност. Може би проклятието най-после ще бъде вдигнато.

Андре Овредал успя да привлече вниманието на продуцентите с неочаквано добрите резултати на последния си филм „Scary Stories to Tell in the Dark“ и явно студиата ще го използват максимално, докато е на върха на своята вълна. Иронично, подобно на споменатия само преди няколко дни филм по „Uncharted“, Овредал също ще бъде шестият режисьор, който поема капитанската лента. Колегите му Маркус Ниспел, Нийл Маршъл, Дейвид Слейт, Робърт Швентке и Стефан Русовитски в даден момент през годините са опитвали да започнат, но винаги нещо ги е спирало. Дали норвежецът най-после ще успее да се справи с тази на пръв поглед невъзможна задача?

the-last-voyage-20191003

The Last Voyage of the Demeter” ще разказва за пътуването на титулярния кораб от пристанището във Варна до Англия и трагичната съдба на неговия екипаж. Ако името все още нищо не ви говори, то позволете ни да ви припомним, че „The Demeter“ е плавателният съд, който се наема с привидно леката задача да пренесе няколко сандъка с пръст в романа на Брам Стокър „Дракула”. Зловещият вампир, който също се възползва от пътуването като нередовен пътник, постепенно използва малкото екипаж за храна. Корабът пристига на пристанището в Уитби без нито един оцелял. Единствено дневникът на капитана помага на властите да разберат какво се е случило.

Дали сценарият на Браги Шут ще запази концепцията не е ясно на този етап, но със сигурност може да ни предостави доста зловещо и качествено хорър забавление. Самият Андре Овредал първо ще трябва да завърши работата си по подготвяната адаптация по романа на Стивън Кинг „Дългата разходка”, за която ви споменахме през май месец. Едва тогава ще може да се впусне в това прокълнато пътешествие. Поради тази причина не смеем да се надяваме все още за успешен завършек, защото прекалено много неща могат да се объркат през това врем

The Last Voyage of the Demeter” ще бъде финансиран от Amblin Partners. Брадли Фишър, Марк Медавой и Арнолд Месър, които имат зад гърба си филми като „Черният лебед” и „Злокобен остров”, ще бъдат продуценти. Със сигурност ще следим с интерес развитието.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments