Както вече сме споменавали, не сме супер доволни от смяната на заглавието на филма от „Cogan’s Trade” на „Killing Them Softly” („Убивай ги нежно”), но не можем да оставим такова нещо да ни разваля настроението. Следим развитието на проекта вече няколко години и предвид таланта на хората, стоящи зад него, имаме доста големи очаквания.

Killing Them Softly” е създаден по романа на бившия адвокат и журналист Джордж Хигинс и разказва привидно обикновената история на Джаки Коган – престъпник, нает от мафията да разследва обир по време на покер игра с особено високи залози – но съдейки по отзивите, които получи филмът на фестивала в Кан и по-важното, по трейлъра, който може да видите по-долу, „Killing Them Softly” ще е доста далеч от обикновен и ще се отнася към криминалния трилър по начина, по който „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” се отнасяше към традиционния уестърн.

Какво да кажем? Чуден – и като ритъм, и като картинка, и като история, и като настроение, и като актьорски изпълнения. Дори вече супер клишираното използване на песни на Джони Кеш тук е попадение в десетката. Сцената с взривяването на колата си я връщахме няколко пъти – освен, че изглежда яко, дава доста добра представа за тона на целия филм – не че той не си личи от всичко останало, де. И загатнатия „слоу-моушън” епизод?… Абе, няма какво да говорим, сигурни сме, че филмът ще бъде жесток.

Сценарист и режисьор на „Killing Them Softly” е Андрю Доминик („Chopper”, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”) по едноименния роман на Джордж Хигинс, а в главните роли ще видим Брад Пит, Рей Лиота, Джеймс Гандолфини, Гарет Дилахънт, Ричард Дженкинс, Сам Шепърд, Скут МакНейри, Бен Менделсон и Бела Хийткоут.

Премиерата на филма е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Да, сцената с взривяването на колата е just hilarious !!! 😀 Право в десетката!

    P.S. „Killing Them Softly” е далеч по-доброто заглавие от тривиалното за трилър заглавие „Cogan’s Trade” според мен. В „Killing Them Softly” има някакъв… Финес!

  2. Ааах, ей това вече е моя филм!! Никви Рицари, никви Прометеуси! Да му мислят, ако не ми хареса. 😉

  3. @The Bear Jew
    Според мен пък „Killing Them Softly” е по-“дженерик”. 🙂 🙂 Ама няма значка. Както и да се казва, ще се гледа! 🙂

    @Z
    Филмът ще е супер, гаранция! 🙂

  4. Хмммммммммммм… а аз си спомням последния път, когато Гандолфини и Пит бяха заедно във филм 😉

    Какво… Флойд е much, much better character в сравнение с този… бакенбардест Брад! 😉 lol

    Нищо де. Поне тенденцията трейлърите да са озвучени с музиката на Джони Кеш се… запазва! 😛

  5. Мина му времето на Флойд, и то със страшна сила! И на оня, наивен, инфантилен и твърде романтичен тип филми също. Публиката май порасна. 🙂

  6. Е как ще им е минало времето, това време няма да свърши никога. TDKR е супер пресен пример, а е точно един наивен, инфантилен и твърде романтичен филм. Нищо, че се води и епичен. А този филм го чакам с нетърпение. Главно защото в актьорският състав, в трейлъра и в плаката няма жени. Сериозно започна да ми писва в дъното на всичко, винаги и навсякъде, да седи една бозава любовна глупост.