Космически оргии в трейлър на „Voyagers“ на Нийл Бъргър с Тай Шеридан и Колин Фарел

от на 2021-03-03
 

Винаги сме на линия, когато става дума за фантастика (било то книга или филм), в която космически кораб е изпратен на мисия да колонизира други светове, но по пътя нещо се обърква и това, което се разгръща пред очите ни (без значение каква форма приема), има катастрофални последици. Точно в тази категория попада и „Voyagers“ на режисьора и сценарист Нийл Бъргър.

Voyagers“ ни отвежда в бъдеще, в което оцеляването на човешката раса е поставено на карта и група от млади мъже и жени, специално отгледани да бъдат интелигентни и да се подчиняват, са изпратени на експедиция, чиято цел е колонизацията на далечна планета. Но когато младежите откриват зловеща тайна за мисията, те се противопоставят на обучението си и започват да изследват най-мрачните кътчета на природата си. Когато животът на кораба потъва в пълен хаос, те са погълнати от страх, похот и ненаситен глад за власт.

Каква точно форма приема всичко това, вижте в красноречивия първи тийзър трейлър на филма.

Честно казано, не сме много доволни от трейлъра – видяното ни напомня на един куп други произведения (няма да изреждаме, защото няма да му се види краят), сред които и няколко, на които не сме големи фенове, а дори потенциално доста интересни неща, като открояващите се теми за секса, насилието и потисканите емоции и инстинкти, изглеждат представени по доста опростен (да не кажем елементарен) начин, като за YA аудитория.

Чисто визуално „Voyagers“ ни стои като смесица от два предишни филма на Нийл Бъргър – сравнително приличния „Високо напрежение“ и нетърпимо елементарния „Дивергенти“, което също не ни радва особено, при все, че няма да го посочим и като абсолютен минус. Мисълта ни е, че дори и в това направление, няма нещо, което да ни впечатлява. Въпреки всичко това обаче, вероятно ще хвърлим око на „Voyagers“, тъй като принципно сме фенове на подобни истории – просто няма да очакваме нищо хубаво.

Вижте и официалния плакат.

voyagers-poster-20210303

Режисьор и сценарист на „Voyagers“ е Нийл Бъргър („Високо напрежение“, „Дивергенти“, „The Upside“), а в ролите са Тай Шеридан, Лили-Роуз Деп, Колин Фарел, Фион Уайтхед, Айзък Хампстед Райт, Шанте Адамс, Арчи Рено и др.

Премиерата е предвидена за 9 април.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2021-03-03 at 20:08

  Операция Кино, едно не разбирам – защо не качите новините горе, вместо това, което се вижда в момента, което е застинало във времето и пространството като (забравен) портрет на Тодор Живков … В момента като кликне човек вижда неща постнати преди:
  1) почти 4 месеца
  2) 3 месеца без няколко дена
  3) 2 месеца и нещо…
  Вижда също така някакви номинации, вместо обявените вече наградени – what can possibly be the point of that ?
  Опитвам се да се сетя за уебсайт, който не поства най-новото най-отговре – и не се сещам за такъв…
  It lookс kind of depressing….
  If you put the news on top, which you still do every day, it will look fresh and …well, more interesting.
  Such a simple thing to do, is it not ?

  Отговор

 • Milbo
  2021-03-03 at 20:21

  As for the loud trailer above, here is one, where less is more and funny is wiser:

  https://www.youtube.com/watch?v=2NKVI9QADGc&t=5s

  Отговор

  • Петров
   2021-03-04 at 00:17

   И на мен сайта ми е много труден за ориентиране! Така и не разбрах къде са най-новите информации; някои материали стоят от година??


 • Иван
  2021-03-04 at 08:57

  И мен Мелбата кайнда суки суки!

  Отговор

Коментирайте