Деймиън Чазел с филм за Нийл Армстронг

След като успя да заинтригува сума ти киноспецове и още повече публиката на фестивала Сънданс в началото на годината с филма си „Whiplash” (който после мина и през Кан, Торонто, Ню Йорк), Деймиън Чазел вече е в преговори да режисира „First Man” – биографичния филм, подготвян от Universal за астронавта Нийл Армстронг.

Различни компании в Холивуд са искали през годините да направят филм за Армстронг – например Warner Bros. са имали идея да ангажират Клинт Истууд като режисьор и продуцент. В момента по сценария на проекта работи Джош Сингър („The Fifth Estate”), а в основата му е книгата на Джеймс Хансен „First Man: A Life of Neil A. Armstrong”, написана в сътрудничество с NASA  и семейството на Армстронг.

Както е известно на целия свят, през 1969 година астронавтът записва името си в историята на човечеството като първия негов представител, стъпил на Луната – помните и думите, които изрича: „That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind”. Армстронг е бил също и офицер във флотата на САЩ, пилот-изпитател и университетски преподавател. Той умира през 2012 на 82 годишна възраст.

Все още не е сигурно как ще се развият уговорките по проекта – много е вероятно Чазел да направи първо един мюзикъл за Lionsgate – „La La Land(с участиието на Ема Уотсън и Майлс Телър) и чак след това да се заеме сFirst Man”. Ще отнеме време и да се вземе най-правилното кастинг-решение, така че работата по този биографичен филм може да се проектира към недалечното бъдеще. Ще следим за новини, защото всичко, свързано с космоса, ни е много близко до сърцето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *