Точно както беше обещано, вчера вечерта дебютира очакваният първи трейлър на „Годзила срещу Конг“ („Godzilla vs. Kong”), който, както подсказва заглавието, изправя един срещу друг две от най-иконичните кино чудовища на всички времена и бележи своеобразна кулминация на вселената на Legendary и Warner, включваща „Годзила“ на Гарет Едуардс, „Конг: Островът на черепа” Джордан Воу-Робъртс и „Годзила: Кралят на чудовищата“ на Майкъл Дохърти.

Дори и да не сте гледали горните заглавия, би трябвало да ви е ясно какво точно може да очаквате от филм, озаглавен „Годзила срещу Конг“, но все пак ето официалния синопсис: Конг и неговите защитници поемат на опасно пътешествие да намерят истинския му дом, а заедно с тях е Джиа – малко момиче, сирак, която е създала уникална и силна връзка с него. Неочаквано те се оказват на пътя на разгневения Годзила, който сее разрушение по цялото земно кълбо. Епичният сблъсък между двата титана – предизвикан от невидими сили – е само началото на мистерия, която лежи дълбоко в ядрото на Земята. Разбира се, съдбата на света виси на косъм…

Вижте трейлъра.

От деца мечтаем за сблъсък между любимите Годзила и Кинг Конг, който да е реализиран с възможностите и размаха на Холивуд. Странното е, че когато най-сетне го получаваме, не сме никак развълнувани. Вече споменахме, че това се дължи на посредствените „Конг: Островът на черепа” и „Годзила: Кралят на чудовищата“ (които убиха ентусиазма, който имахме след чудесния „Годзила“), а „Годзила срещу Конг“ изглежда точно в техния калъп.

Не сме от тези, които държат чак толкова на стабилна драматургия, колкото на уважение към митологията на чудовищата и историята на франчайза, но не искаме и да ни обиждат с елементаризми, а трейлърът (лично според нас) загатва за доста такива. Разбира се, има и няколко момента обещаващи качествена кайджу епика и се надяваме поне в това отношение „Годзила срещу Конг“ да „достави“.

Няма да влизаме в разсъждения за това как няма начин нито Конг, нито Годзила да надделеят в сблъска и как вероятно ще се изправят срещу общ противник (слуховете за Мехагодзила са почти потвърдени) – оставяме тези неща на хората, които се вълнуват истински. На този етап ние ще подходим към филма единствено от гледна точка на това, че отдавна не сме гледали класически високобюджетен спектакъл, на който да си изключим мозъка в името на чистото развлечение, и страшно се надяваме да имаме възможност да видим „Годзила срещу Конг“ на голям екран, както се полага.

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-06

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-09

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-15

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-23

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-29

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-37

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-38

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-26

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-42

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-44

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-50

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-52

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-54

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-56

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-58

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-60

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-64

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-65

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-66

godzilla-vs-kong-warner-bros-hbo-max-67

Режисьор на „Годзила срещу Конг“ („Godzilla vs. Kong”) е Адам Уингард („You’re Next”, „The Guest”, „Blair Witch”, „Death Note”), а сценарият е на Ерик Пиърсън („Черната вдовица“) и Макс Боренстийн („Годзила“, „Ужас“), по идея на Тери Росио, Майкъл Дохърти, Зак Шийлдс. В ролите са Александър Скарсгард, Мили Боби Браун, Ребека Хол, Брайън Тайри Хенри, Шун Огури, Ейза Гонзалес, Джесика Хенуик, Джулиан Денисън, Кайл Чандлър, Деймиън Бишир и др.

Премиерата е на 26 март в кината и на HBO Max.

Ето и трейлъра на предишния „Кинг Конг срещу Годзила“ да се посмеем малко.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Тор се обади и каза, че си иска Stormbreaker обратно!

    Трейлърът е мехарийка с няколко добри кадъра. Въпреки това ще съм в киното с пуканки в ръка и с надеждата за няколко епични боя.

  2. То даже това в най-първите кадри в града май е точно Мекагодзила 🙂 (вижда се за секунда-два)
    Лично мен супер много ме кефи, точно каквото искам и очаквам. Явно пак ще има малко драма и шит, но ще се преживее.
    Дано я пуснат по нашите кина и да има кина март месец, че това е задължително за аймакс 😀

  3. За огромен шок на все киномани в сайта, от каталога на Уорнър, аз си чакам най – много Мортал Комбат

    F@k Godzilla F@k Dune

  4. Всички филми за Годзила от 50-60-те и 70-те години на 20 век са си супер яки, въпреки, че нивото на специалните ефекти е несравнимо със сегашните. Трейлъра на Годзила срещу Кинг Конг от 1962 година, както и самия филм изглеждат абсолютно бутафорно на фона на сегашните технологии, но пък е супер забавно да гледаш двама човека в костюми как се разхождат сред макети (придружени със пиратки и фойерверки за гърмеж и пукотевица) и се ръгат взаимно…

    По въпроса за новия трейлър на новия филм…
    Ми изглежда си супер яко всичко… Да, разбира се, че не очаквам кой знае кака история и сюжетна линия. Това е филм за два титатна, който се млатят. Това не е Одисеята или 21 Грама за да търсим смисъла на живота и къде ние мястото във Вселената. Така че мисля за филм, който е за две иконични чудовища, които се млатят ще си е доста приличен и не е необходимо да търсим нещо повече от това. Под вола теле няма.
    Мисля, че авторите ще се справят повече от прилично да ни поднесат яко млатене придружено с достатъчна доза разрушения за финалната вакхналия….

    Тук по голям проблем за мен се появява цялостната незавършеност на Легендарната чудовищна четирилогия. В последния филм имахме 20 чудовища, които просто ще останат недоразвити…. просто ги показваме за 2 минути и толкова…. ммм. никаква история, никакъв бекграунд, никакво развитие, никаква еволюция, никаква пълнота на повествованието… Доста постно.. само леки догатки какви са монстърите и кво са правили… Да не говорим за това, че след като са събудени какво ще правят, каква е ролята им и какви намерения имат…. някакси всички филми стоят незвършени.

    Да премина набързо през спекулата. Тоест за историята в новия филм.
    Не знам дали ще има Мегагодзила или нещо друго, но то я е повече от ясно, че ще има трето чудовище за финалната вакханалия. Все си мисля че пост кредит сцената с останалата глава на Кинг Гидора не е съвсем случайна и накрая ще видим някаква извратена версия на Кинг Гидора като Мегагодзила или нещо подобно…. все пак тя не е от Земята, както останалите, а е Пришълец и не може да умре току така… И това по някакъв начин ще е свързано с големия Чарлс Данс…
    Би трябвало макар и за кратко да го видим и него на екран… Ще видим.

    Колкото за яростта на Годзила да обикаля и трепе всичко наред според мен има нещо свързано със мешанията и сигналите на Монарх от прословутите куфарчета за контрол… Тук пръст ще има самия Данс, си мисля.

    Поне съм сигурен, че ще бъде готин филм с яко млатене…..

  5. Годзила доста смален ми се вижда, в сравнение с предишните филми.

  6. Трейлърът е отличен! Не знам някои(като авторите на статията) обаче какво очакват?! Филмът се нарича „Годзила срещу Конг“ и ще достави точно това, което заглавието подсказва!
    С други думи, много екшън и добри специални ефекти(ако се съди по трейлъра, май ефектите също ще са отлични)! Ако някой иска да гледа драма с добра история, тогава е по-добре да се насочи към други филми!

    пп Изглежда през март ще видим два големи филма, в разстояние най-много на седмица! Другият, разбира се, е Zack Snyder’s Justice League, който вече няма да е на серии, а ще е един цял 4-ри часов филм!

  7. Абе на никой ли не му правят впечатления космическите летящи кораби в трейлъра ???