От позицията на изминалото време спокойно можем да отбележим, че оригиналните три сезона на „Penny Dreadful” не бяха трагични, но със сигурност бяха разочарование. Принципно в това твърдение бихме вмъкнали „за нас лично“, но след като сериалът не беше продължен в същия творчески състав (който беше впечатляващ пред и зад камерата), явно не само ние не сме останали доволни. Истина е обаче, че в поредицата имаше качествени неща и концепцията е интересна и благодатна, и затова (особено в ситуация, в която уникално съдържание се търси повече от Граала) има логика, че Showtime опитват да я възкресят под формата на spin-off сериал „Penny Dreadful: City of Angels

Вече сме споменавали, че начело на новия сериал отново застава Джон Логан („Гладиатор, „Авиаторът”, „Хюго”, „Skyfall”), който ще бъде сценарист на всички епизоди, но досега не сме отбелязвали нито едно име от актьорския състав. Той не е толкова впечатляващ, колкото предишния, но все пак включва големи имена като Нейтън Лейн, Натали Дормър, Рори Киниър и Томас Кречман. Историята на „Penny Dreadful: City of Angels”, в случай, че не знаете (или не се досещате от заглавието), ни отвежда в Лос Анджелис през 1938 година – време и място, сериозно пропити с мексиканско-американския фолклор и нескрито социално напрежение.

Вижте първия трейлър, а след това ще откриете и малко по-подробен синопсис.

https://www.youtube.com/watch?v=oi2h1Zfr7fs

Не изглежда лошо, обожаваме този период и естетика, а и доста харесваме част от актьорите, но като цяло нямаме особено желание да гледаме „Penny Dreadful: City of Angels”. Или нека по-скоро да кажем, че имаме, но преди това има един куп други филми и сериали (предстоящи и пропуснати), които ни се гледат повече. Все пак ще се ослушваме за отзиви – ако са супер положителни, може и да ревизираме позицията си.

Ето и обещания, малко по-подробен синопсис:

Когато жестоко убийство шокира града, детектив Тиаго Вега (Даниел Зовато) и неговият партньор Люис Мичънър (Нейтън Лейн) се забъркват в епична история, която отразява богатата история на Лос Анджелис: от изграждането на първите магистрали на града и дълбоките му традиции в мексиканско-американския фолклор, до опасните шпионски действия на Третия райх и възхода на радио евангелизма. Скоро Тиаго и семейството му се сблъскват с могъщи сили, които заплашват да ги разкъсат на парчета.

плакат

Създател и сценарист на „Penny Dreadful: City of Angels” е Джон Логан („Гладиатор, „Авиаторът”, „Хюго”, „Skyfall”), който е и изпълнителен продуцент наравно със Сам Мендес и Пипа Харис. Сред режисьорите са Шери Фолксън и Пако Кабесас, а в ролите са Даниел Зовато, Нейтън Лейн, Натали Дормър, Рори Киниър, Томас Кречман, Джесика Гарсия, Адриана Бараза, Джонатан Ниевес, Майкъл Гладис, Адам Родригес, Пайпър Парабо, Лоренца Изо и др.

Премиерата е на 26 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *