дънкан джоунс
Дънкан Джоунс

Наскоро Дънкан Джоунс лично обяви, че подготвя екранизация на комикса „Rogue Trooper“, но изглежда, че това не е единственият проект, по който работи режисьорът. Deadline съобщават, че Джоунс се готви да продуцира и режисира сериализирана телевизионна адаптация на „Killer Intent“ – първият от поредица шпионски романи на Тони Кент, главният герой в които е агентът Джо Демпси.

Публикуван в началото на 2018 г., „Killer Intent“ следва смъртоносния агент от военното разузнаване Демпси, решителната репортерката от CNN Сара Труман и родения в Белфаст адвокат с тайно минало Майкъл Девлин, които са принудени да работят в сенките, за да разследват конспирация, разкрила се след дързък опит за атентат и последвалия хаос, заплашващ да погълне британското правителство.

Ето какво споделя за Тони Кент и за проекта Дънкан Джоунс, който за първи път ще работи по сериал:

Стилът на Тони е толкова кинематографичен и да работя с него и стая пълна със сценаристи по адаптирането на първата му книга ще бъде вълнуващо. Нямам търпение да започна работа по съвременен екшън и да развия герои в продължение на цял сериал, вместо на един филм.

От своя страна Тони Кент коментира:

Невероятна чест е Дънкан Джонс и Liberty Films да адаптират „Killer Intent“ за телевизията. Изключителна възможност е да работя с такъв голям талант, още повече, че съм огромен фен още от премиерата на „Луна“ преди 10 години.

И ние сме фенове на Дънкан Джоунс още от страхотния „Луна“, само дето с всеки следващ филм (последният от които беше „Mute“) той прогресивно ни разочарова. Силно се надяваме излизането от комфортната му жанрова зона, както и смяната на формата, които предлага „Killer Intent“, да се окажат благоприятни за Джоунс и той отново да разкрие таланта си, на който толкова се възхищавахме, когато започна кариерата си.

Ще следим как ще се развият нещата и ще ви държим в течение за по-интересните подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *