Толкова отдавна не сме си говорили за „Penny Dreadful”, че онези от вас, които не са обърнали внимание на готическата хорър-поредица може и да са забравили за съществуването й. Showtime обаче са решили, че са намерили подходяща нова територия и ново време, за да дадат нов тласък на сериала с „Penny Dreadful: City of Angels”. Обещанието е за „нови окултни митове и морални дилеми, които се развиват на фона на оригинални исторически събития” – и така, действието се премества от викториански Лондон в Лос Анджелис през 30-те години на ХХ век.

За всички любители на „old school” хоръра, трите класически готик-сезона си бяха предизвикателсто – най-вече с прекрасната Ева Грийн, но също така и със сериозен набор от богове, чудовища, вампири, върколаци и вещици. И все пак рейтингите не се оказаха на очакваното ниво. След като сериите свършиха общо взето без опция за избор на продължение, идва ред на нещо различно – създателят, писател и изпълнителен продуцент на оригинала Джон Лоугън ще продължи да действа като „света троица” и в предстоящата поредица „Penny Dreadful: City of Angels”, а ето какво може да очакваме:

Историята започва през 1938 година в Лос Анджелис – място и време, които са повлияни сериозно от мексиканско-американския фолклор и нескрито социално напрежение. В основата на „Penny Dreadful: City of Angels” е конфликт между герои, свързани с божеството Санта Муерте (света Смърт) и други, които се подчиняват на Дявола – да живее свръхестественото! Тази нова глава от историята притежава дръзка нова визия и ще се запознаем с много нови герои в различните сюжетни нишки.

И все пак, при положение, че е много малко вероятно да измислят как Ева Грийн да се върне (под каквато и да е форма) в „играта”, феновете остават леко скептични към обещанието за ново начало. Ето какво споделя Джон Лоугън за новата поредица:

Този път ще е различно – решили сме да включим специфични исторически, както и реални политически, религиозни, социални и расови теми… Няма лесни отговори, но съществуват сериозни въпроси и морални предизвикателства. Както и преди в света на „Penny Dreadful” – няма да има герои и злодеи, само протагонисти и антагонисти; сложни персонажи ще взимат решения по морални казуси в конфликтни ситуации.

Работата по новата поредица ще започне в началото на 2019, а за всички онези, които все още не са гледали оригиналните сезони, „Penny Dreadful” се излъчва цялостно по Netflix

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първият сезон беше окей, ай гес. Нямах обаче особена мотивация да гледам следващите и го зарязах.