доза щастие

По-малко от два месеца преди премиерата, получаваме пълен трейлър на един от по-любопитните, предстоящи български филми (без значение какви са качествата им, радваме, че вече говорим за филми, а не за филма). Става дума за „Доза щастие“, който бележи пълнометражния режисьорски дебют на Яна Титова („88 MHz“). Тя също така е и сценарист, като адаптира истинската биографична история на журналиста Весела Тотева „Падение и спасение“.

Доза щастие“ разказва за битката на Весела Тотева със зависимостта от наркотици и търсенето на лично щастие заедно с нейната дъщеря през 90-те години на изминалия век. Години, в които наркотиците стават широко достъпни в България, а борбата с тях е изключително тежко изпитание. Попаднали в порочен кръг, измъкването на Весела и дъщеря ѝ изглежда почти невъзможно…

В главните роли са Валентина Каролева, която прави дебюта си в киното и се изправя пред сериозното предизвикателство да се превъплъти в своята майка Весела Тотева, и театралният актьор Димитър Николов, когото зрителите познават и от филмите „Безкрайната градина“ и „Христо“. Към тях се присъединяват още доста известни български актьори, сред които Александър Алексиев, Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева, Асен Блатечки, Стефан Вълдобрев и др. Вижте ги в трейлъра.

По традиция не коментираме трейлърите на български филми и ще я спазим и този път. Само ще кажем, че харесваме творческия екип, в който включваме и оператора Мартин Балкански („18“, „Дяволското гърло“), и се надяваме „Доза щастие“ да се е получил.

В допълнение вижте и официалния постер на филма.

бг плакат

Режисьор и сценарист на „Доза щастие“ е Яна Титова, по биографичната книга на Весела Тотева „Падение и спасение“. В ролите са Валентина Каролева, Димитър Николов, Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Александър Алексиев, Асен Блатечки, Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова, Стоян Дойчев, Цветан Алексиев, Лидия Инджова, Филип Аврамов и др.

Премиерата е на 5 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. те трейлърите ни са все едни и същи и са на принципа „тъй и тъй никой няма да гледа филма,
    дай да вземем да наблъскаме в трейлъра колкото се може повече от заснетото“

  2. Защо? Защо всеки път си пускам трейлър на български филм като знам какво ще видя? Защо?
    Това е уникално- трейлърът би трябвало да зарибява, не да те отчайва… да си направил монтаж на кадри които да те заинтригуват, актьорски пасаж, реплика… хора бе, научете се да правите игрално кино в което актьорите не изглеждат като в училищна пиеса… идете някъде, учете го, че е срамота, хората по света правят жестоки ленти с натурчици, вие уж имате университет завършен и стаж като актьори?! Как?!?!

  3. Познавах бегло Весела и наистина ми се иска да харесам филма, но трейлърът изглежда аматьорски 🙁

  4. Българските филми ми влияят като махмурлука. Буквално след всеки се заричам повече Н-И-К-О-Г-А да не посегна към родно „кино“….и на следващия път историята се повтаря. 🙁
    Толкова брутално нереалистичен филм по действителен случай не помня да съм гледал. Изсмукано от пръстите стори, алогично написани персонажи, аматьорско актьорско присъствие, кофти техническа обезпеченост, особено на ниво озвучаване.
    А на всичкото отгоре, финалът се оказа някаква тъпоумна религиозна пропаганда. Което е адски нелепо, когато става въпрос за drug-addiction филм. Религията не може да те спаси от нищо. Просто те прехвърля от една глупост на друга.
    Пълен ужас….

  5. Филмът в началото започна обещаващо с песента на Placebo, даже се изненадах. После си казах доволен – „браво на хората, като не играе Блатечки и другите познати муцуни, а искат да направят нещо добро“, и в този момент се появи Блатечки… Второразряден филм, нещо като „Стъклен дом“ за хероиномани . Взаимоотношенията между персонажите бяха сковани и недоразвити, имаше неприятно циклене в сюжета, наистина глупав и плосък финал.

  6. По действителен случай! Вие нормални ли сте? Явно ни имат за глупаци. Че сме глупаци е ясно, но не всички сме такива.