Диего Луна се завръща като Касиан Андор в нов „Star Wars“ сериал, предистория на „Rogue One“

от на 2018-11-09
 

Точно така! Disney готвят старта на стрийминг платформата си, наречена Disney+, която има нужда от ново оригинално съдържание, което няма да се появи от само себе си. И логично изглежда, като създаваш такова съдържание, то да е от вид, който ще привлече максимално много хора. А един от отличниците в тази посока (въпреки някои сътресения в последно време) е „Star Wars” франчайзът и Disney официално съобщиха, че подготвят нова (втора) игрална поредица от вселената.

Късно снощи президентът на Disney Боб Айгър разкри, че Lucasfilm работят по сериал, описван като „вълнуващ шпионски трилър, който ще разказва истории, изпълнени с шпионаж и дръзки мисии, които да възстановят надеждата в галактиката, попаднала в хватката на безскрупулната Империя“. Действието ще се развива преди събитията от „Rogue One: История от Междузвездни войни“, а в центъра на историята е шпионинът на бунтовниците Касиан Андор. В ролята се завръща Диего Луна, който споделя:

За мен е наистина специално да се към вселената на „Междузвездни войни“. Имам толкова много спомени от страхотната работа, която свършихме заедно и връзките, които създадох по време на това пътешествие. Предстои ни фантастично приключение и новият вълнуващ формат ще ни даде възможност да изследваме персонажите много по-дълбоко.

Продукцията на сериала, който все още няма заглавие, се очаква да стартира следващата година и все още не се знае нищо за творческия екип. Дали Джон Фавро, който е изпълнителен продуцент на другия „Star Wars” сериал „The Mandalorian“, или някой друг от наскоро обявения екип ще се включи и тук, или ще е някой съвсем различен, тепърва предстои да разберем. Може пък режисьорът на „Rogue One“ Гарет Едуардс да се ангажира с някаква роля.

Ще си спестим всякакви коментари за Disney, за пари, за това има ли нужда от подобен сериал, до колко интересен и подходящ за подобно нещо е героя Касиан Андор и за това, на къде върви „Star Wars” франчайза като цяло. Както казахме в една предишна новина, недоволството на феновете за посоката в която се развива „Star Wars” вселената имат точно толкова значение, колкото има значение нашето недоволство за посоката, в която се развива истинската вселена, която обитаваме.

Завършваме и с новината, че във връзка с нарастващата бройка „Star Wars” проекти за малкия екран, емблематичната компания за специални ефекти Industrial Light & Magic създават чисто нов отдел, н ILM TV, който, както подсказва името, ще работи за телевизионния и стрийминг пазар.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2018-11-09 at 15:21

  Въпреки диарията наречена Е8 TLJ, i’m still a fanboy!!!
  Така че всяка новина, за нов проект в далечната галактика ме радва.
  Просто си мисля, че е нужно вече да експлоатират друга времева линия, стига толкова със Скайуокарови набори и събития.
  За Industrial Light & Magic …… звучи притеснително, вместо да отворят повече работни места и нов отдел да речем, те правят нова фирма, което звучи като „фирма за евтини ефекти“

  Отговор

 • Леда Г.
  2018-11-09 at 15:45

  Аз точно на това най-много се надявам, цялата галактика не може вечно да се върти около едно семейство.
  Пък Касиан беше страшен симпатяга, само на Риз героя беше по-готин.
  Ще го гледам с кеф.

  Отговор

  • X-Force
   2018-11-09 at 18:21

   Точно това казвам и аз от не знам колко време вече… Бива ли да имаме цяла галактика и от десетилетия всичко да се върти само около едни и същи герои, Х да се пада син/братовчед/баща на Y и т.н. Вместо да разширят вселената те я смаляват въртейки всичко около Скайуокър. След Епизод 9 е време за един стабилен рибуут и запознаване с изцяло нови герои и сетинг-и….


 • SkyT'Hunter
  2018-11-09 at 16:20

  Не съм гледал нито един епизод от анимационните „Star Wars“. Дано пилотните епизоди на подготвяните ТВ-сериали не ме откажат да гледам и тях. „Rogue One “ беше невероятен, дано не олекне след този проект.

  Отговор

 • Milbo
  2018-11-10 at 23:55

  Нямам търпение …

  Отговор

 • radi
  2018-11-11 at 03:46

  Вече не съм толкова оптимистично настроен ама ще видиме. Изненади има всякакви

  Отговор

 • petrov2
  2018-11-14 at 00:04

  Освен да зарежат Скайуокър, ще е добре след Е9 да се направи и нещо за живота на Сидиъс на младини и неговия учител.

  Отговор

Коментирайте