Вече не сме сигурни дали не е по-добре да изчакаме да приключат с изказванията си всички, които искат да споделят позиция по повод Брайън Сингър и бъдещето на „Червената Соня“ („Red Sonja“). То не бяха квалификации, то не бе заклеймяване, дори и призиви към Millennium Films – ако ще правят нова адаптация, посветен на култовата героиня, то по-добре да си изберат жена-режисьор, има толкова много и все талантливи! Аман! Гледаме да не обръщаме (сериозно) внимание на феминистичните изблици, но този случай не може да не направят впечатление, още повече след обвиненията към Сингър в непристойно поведение към представители на мъжкия пол в контекста на движението #MeToo.

Във филмографията на режисьора в новото хилядолетие присъстват най-вече вариациите на тема „X-Men“ и макар да не сме забравили култовата легенда „Обичайните заподозрени“, не може да не признаем, че цялостната картинка не е никак обнадеждаваща. Изглежда така, сякаш Сингър просто го мързи да прави качествени неща, или пък талантът му се е излял в канавката и вече му липсва прословутото „mojo“. И след като беше безславно „уволнен“ от „Bohemian Rhapsody“, очевидно му дойде времето да се „завърне“ към комиксите. Шокиращото е, че се очаква да го направи именно с „Червената Соня“ – не, че имаме нещо против проекта (напротив, следим тази му „реинкарнация“ от началото на историята на този сайт!), обаче той си е „гилти-плежър“ отвсякъде и се надяваме все някога да види бял свят. А както вървят нещата със Сингър, най-много да отпадне (ако въобще се включи на „въртележката“) при някое от следващите „преброявания“ – и после Millennium ще трябва да се озъртат за нов режисьор.

Според новините, споделени от THR, „Millennium ще финансира и продуцира нова версия на „Червената Соня“ с надеждата да сложат началото на поредица“ – защо не, аудиторията вече е „подгряла“ с „Wonder Woman“ на Warner Bros., Соня просто е препатила малко повече и разполага с по-оскъдни… бикини! И нека бъдем честни – голямата въпросителна в случая съвсем не е кой точно ще режисира, колко му е да се спретне една „женска версия на Конан Варварина“ (споко, нарочно споделяме най-краткото и опростенческо определение за Соня – знаем, че само си „играят“ един на друг в комиксите!). Интересно ни е коя от познатите (и непознати) мацки ще се навие да влезе в образа на тази култова героиня и да поеме „по стъпките“ на Бриджит Нилсън, „оцветила“ киноверсията от 1985 година.

В очакване на потвърждение дали Сингър наистина ще се заеме с тази нова комиксова задача, дали ще работи по сценария, за който коментирахме преди почти половин година и какво е предначертала съдбата за „Червената Соня“, оставаме с отворени очи и уши за още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Смятам, че точно Сингърина трябва да изиграе Червената Соня!

  2. Поредната продукция, която ще потъне безславно, защото е снимана в България.

    1. Като почнат да е снимат ще кандидатстваме за статисти и после ще се гледаме .Nice a

    2. Иначе на мен Конан ми хареса, докато той беше момче. Като се появи Момоа тръгна надолу с изключение на няколко сцени. Дано Соня се окаже поне по- добър от оригинала