Отбелязваме трети месец от появата на пълния трейлър на „Venom“ и въпреки смесените чувства, породени от него, сме решили да ви потормозим още мъничко с кратко интервю и две нови снимки от площадката на филма. Том Харди е от онези актьори, които или харесваш, или просто не гледаш филмите му. След успешна театрална кариера на острова, „Bronson“ на Николас Виндинг Рефн се яви нещо като своеобразен трамплин за Харди към холивудския елит. Оттук насетне, с малки изключения („Locke“ и „The Drop“, за да назовем едно-две), той е викан предимно за ролята на коравосърдечен мъжага, но явно и на него му е писнало да показва badass страната си и участието във „Venom“ идва точно навреме.

Във филма Харди има шанса да разкрие малко повече от потенциала си, превъплътен едновременно в отчаян мъж и депресирано от силата си същество. Venom е много далеч от добродейните герои. Неговото човешко амплоа Еди Брок е журналист, възстановяващ се от скорошен скандал, който в налудничав опит да се върне на пътя на успеха, започва да разследва фондация „Живот” и нейния потаен бос д-р Карлтън Дрейк (Риз Ахмед). Не след дълго, Еди е изправен пред лепкавото, „асфалтено“ извънземно, наричано още симбионт, което му влива невиждани сили и се настанява в главата му. Синът на Харди Луис е голям фен на Venom и успява набързо да запознае баща си с тънкостите от богата комиксова история на героя.

том харди и риз ахмед във веном

На въпроса защо се е съгласил да изиграе острозъбото създание, Харди отговаря:

Признавам си, че за мен Venom е най-готиният от всички Marvel персонажи. Звучи малко повърхностно, но ценя неговата арогантност и качеството да не страни от конфликти. Има го и този тъжен клоунски елемент, който намирам за забавен и в хармония с някои от персонажите, по които обичам да работя. Смешното се състои в трагичността на способностите му. Те са свръхсила, която не напълно искаш, но в същото време обожаваш. Кара те да се чувстваш специален. Той е колеблив герой и анти-герой.

Venom“ е първият от новата поредица филми на Sony, базирани върху герои от комиксите за Спайдър-мен, който обаче не принадлежи към киновселената на „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ и сделката между Sony и Disney, която вмъкна Том Холанд в света на Marvel. Симбионтът прави своя комиксов дебют в началото на 80-те, сприятелявайки се с Питър Паркър, преди да се насочи към тялото на Еди Брок. През годините Venom еволюира от злодей до неразбран анти-герой. Филмът проследява склонностите към насилие на симбиозата между човек и извънземно, като режисьорът Рубен Флайшър („Zombieland“) споделя малко повече за нея:

Говорихме си доста за върколаци и как точно би се чувствал човек, инфектиран или ухапан от върколак. В повечето подобни сюжети човек се сдобива със свръх-сили или извънземно, дошло от космоса, се опитва да се пригоди към земните условия. Тук важна е най-вече връзката между двамата, които трябва да работят заедно, за да осъществят успешно тази симбиоза.

веном

Том Харди е пленен от дуалността на персонажа и ключов момент в изграждането на двойката е било намирането на уникални им гласове:

То си е малко като Рен и Стимпи, нали се сещате? Те звучат различно. Винаги съм си представял, че Venom звучи като баровец, слушащ Джеймс Браун, а Еди Брок… ъ… не знам, като обикновен мъж, който обаче се е сдобил с това огромно его, с това чудовище.

Получава се така, че ще гледаме филм със залитащ към крайностите герой, чиито ценности и морални терзания са някъде по средата на спектъра.

Съществува проблемът с угризенията на съвестта от евентуалното отхапване на човешка глава – нещо, което не бихте очаквали да речем от Капитан Америка, докато лови престъпници.

Режисьор на „Venom” е Рубен Флайшър („Zombieland“, „Гангстерски отдел“), а в главните роли са Том Харди, Мишел Уилямс, Риз Ахмед, Джени Слейт, Уди Харелсън, Скот Хейз, Рейд Скот и др.

Премиерата е 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *