Така или иначе възнамерявахме да ви представим този нов – и доста кървав – трейлър, защото по принцип си следим „Maniac”, но след като бяхме приятно изненадани от един-два особено добри кадъра, просто нямаше как да пропуснем.

Ако не си спомняте кой от всичките хорър римейки е „Maniac”, става дума за подготвяния от Александър Ажа, Уилям Лъстиг и режисьора Франк Калфун римейк на класическия слашър на Лъстиг от 1980 година. Първият трейлър видяхме покрай Кан в началото на лятото, но като че ли този е по-интересен.

Оставете скалпирането накрая, като ѝ резна глезена направо потръпнахме. От това по-гадно, здраве му кажи!

Е, поне после не можете да се оплачете, че не сте знаели какво ви чака и защо има толкова много кръв. Силно се съмняваме този филм да стигне родните ни кина, но ако случайно ни излезе късмета, още отсега се подготвяме за реплики от рода на „А помните ли го Илайджа какво сладко момченце беше?”. Какво да ви кажем, очичките му са си съвсем същите.

Очевидно голяма част от филма ще е POV, което малко ни смущава – нямаме нищо против да „гледаме през очите на убиеца”, но не сме никак сигурни, че гласът на Илайджа ще успее да изнесе цял филм, колкото и да го бива като актьор.

Режисьор на „Maniac” е Франк Калфун („P2”, „Wrong Turn at Tahoe”), сценарият е дело на Александър Ажа и Грегъри Левасюр, а в ролите ще видим Илайджа Ууд, Америка Оливо, Нора Амезедер, Лиан Балабан и др.

Засега филмът няма обявена американска премиера, но редовният кино-показ във Франция се очаква да започне около Коледа. Одобряваме решението.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Alexandre Aja наистина е голем. Голем шаблон. Дано поне с „Horns“ докаже, че струва нещо. Иначе оригиналният филм е гот, а римейкът изглежда не по-малко гот. А, и още нещо – веднъж срещнах Америка Оливо на един хорър фест; циците й определено са huge и на живо, да са живи и здрави.

  2. Не се изненадвам, че са го забранили в Нова Зеландия, макар че не е правилно. Все пак всеки сам може да прецени сам, след като гледа трейлъра, дали иска да гледа целия филм. 🙂