Трейлър на римейка на „Secret in Their Eyes”

от на 2015-07-05
 

Чуетел Еджиофор, Джулия Робъртс и Никол Кидман

Така се получи, че не сме обръщали сериозно внимание на предстоящия американски римейк на аржентинския носител на „Оскар” за чуждоезичен филм „Тайната в очи им” („El secreto de sus ojos”/„ The Secret in Their Eyes”) на Хуан Хосе Кампанела – последно писахме за него, когато преди повече от година Чуетел Еджиофор беше привлечен за една от главните роли, а междувременно към проекта се присъединиха Джулия Робъртс и Никол Кидман. Сега се включваме отново, директно за първия трейлър, който STX Entertainment разпространиха преди няколко дни.

Новата версия на „Тайната в очи им” е дело на Били Рей, сценарист на „Игрите на глада” и „Капитан Филипс” и режисьор на „Падение: Историята на Стивън Глас” и „Пробив”. Филмът разказва за агентите от ФБР Рей (Еджиофор) и Джес (Робъртс) и главния прокурор Клер (Кидман), чиито живот и взаимоотношения са разкъсани и обърнати с главата надолу, след като дъщерята на Джес е открита убита – брутално и на пръв поглед безпричинно. 13 години по-късно, след неспирно търсене на мистериозния убиец, Рей най-накрая открива улика, която смята, че ще реши случая и най-накрая ще внесе мир в живота им. Никой обаче не е подготвен за шокиращата тайна, която ще разкрие продължителния разрушителен ефект, който търсенето на лично отмъщение има върху човешката душа.

Смятаме да си спестим коментарите, както по отношение на трейлъра (ще споменем единствено, че самó по себе си това, което виждаме, не е никак лошо), така и по отношение на необходимостта от този конкретен римейк. Няма да обсъждаме и ужасния като цяло навик на американците да претворяват де що има оригинални филми (били те чуждестранни или техни), независимо от факта, че историята познава случаи, в които римейкът се оказва по-добър.

Ако вие имате мнение по темата, ще се радваме да споделите. Междувременно, ето какво казва режисьорът Били Рей:

„Почувствах, че колкото и страхотен да е филмът и имам предвид буквално страхотен, имаше нужда да бъде направена малко по-мускулеста версия. Което означава, че за да се оправдае преразказването му, има нужда от малко повече история и още няколко детайла, за които смятам, че са уникални за Америка. Уверен съм, че успяхме.”

Ще видим колко са успели на 23 октомври, когато е премиерата. Ето и малко снимки от филм.

Чуетел Еджиофор i Джулия Робъртс

Джулия Робъртс

Чуетел Еджиофор

Никол Кидман

Чуетел Еджиофор, Джулия Робъртс

Още веднъж, режисьор на „Тайната в очи им” е Били Рей, който е и автор на сценария, в чиято основа е едноименният роман на Едуардо Сачери. В ролите са Чуетел Еджиофор, Джулия Робъртс, Никол Кидман, Дийн Норис, Майкъл Кели, Линсън Смит, Зоуи Греъм, Дон Харви и други.

Премиерата е 23 октомври 2015.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2015-07-06 at 03:35

  Ето какво ми хрумва като чета за това…
  Милионите потенциални зрители в Америка изобщо не знаят, или в най-добрият случай
  не помнят някакъв аржентински филм, дори да е получил Оскар за най-добър чуждоезичен филм някога си. Америка, в известен смисъл, е уважила въпросния филм по подобаващ начин, не знам дали това им дава (естетическо) право да разполагат…
  Те не са длъжни да направят по-добър филм – в историятя са видяли нещо, което според тях би комуникрало силно именно на споменатите по-горе зрители, и това само по себе си ми се струва, че е достатъчно като основание.
  В аржентинският филм има сцени, които го издигат до най-високо ниво от класически порядък, което няма как да бъде достигнато… Внушението за безмислието на отмъщението в една от тях я помня много ясно и никога няма да я забравя… Класическите еталони по-принцип са единствени … Но аз съм любопитен да видя актьорите. Мога да си представя как тези актьори копнеят да играят в такива проекти – и в кастигна личи може би разбиране за потенциалната силна и дълбочина на историята …

  Отговор

 • ТТТ
  2015-07-06 at 10:30

  Да си призная, още не съм гледал филма (аржентинския), но съм чел романа и в него определено личи потенциал за кино от калибъра на, да кажем, „Се7ем“. Мрачно-философски-тихо кино.

  А това, което виждам тук, е наистина „мускулеста“ версия. Даже прекалено „мускулеста“ и шумна. Което не означава, че няма да се получи гледаем трилър. Просто няма да е шедьовър.

  Отговор

Коментирайте