Хюго Уивинг - „Cloud Atlas”

Това заглавие едва ли е изненада за тези, които са запознати с романа на Дейвид Митчъл „Cloud Atlas” или пък за тези, които следят новините ни за развитието на проекта за екранизирането му, защото във всяка една от тях наблягаме на сложната му повествователна структура, карала мнозина да смятат, че е нефилмируем.

Освен това, последния път, когато писахме за проекта, беше за присъединяването на няколко актьора, сред които Хюго Уийвинг, Сюзън Сарандън, Джим Броудбенд и Бен Уишоу и тогава стана дума, че по всяка вероятност всеки от тях ще изпълни по повече от една роля.

Е, оказва се, че в случая на Хюго Уийвинг, това ще бъдат цели шест роли. Пред Herald Sun (чрез The Playlist) той споделя: „Това е много вълнуващ проект, защото всичките актьори ще играят повече от една роля, а аз самият имам шест героя и те са все различни хора в шест отделни истории”.

Разбира се, засега нямаме никаква идея кои ще са тези герои, а и май няма да разберем скоро, тъй като „Cloud Atlas” е предвиден чак за 2013-та.

Ако сте пропуснали, режисьори на филма ще бъдат Том Тиквер и двамата Уашовски, а в ролите освен споменатите по-горе Хюго Уийвинг, Сюзън Сарандън, Джим Броудбенд и Бен Уишоу, ще видим и Том Ханкс и Хали Бери.

Ето ви за пореден път и официалния синопсис на романа.

„Неохотен пътешественик, който пресича Тихия океан през 1850; лишен от наследство композитор, едва свързващ двата края в следвоенна Белгия: журналист в Калифорния под управата на губернатор Рейгън; издател, бягащ от кредитори-мафиоти; генетично изменен и осъден на смърт затворник и млад островитянин, който става свидетел на залеза на науката и цивилизацията – гласовете на разказвачите на „Cloud Atlas” отекват в коридорите на историята, докато авторът изтрива границите на езика, жанра и времето.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Еми то тоя е еднакъв навсякъде, представям си тия 6 роли….

  2. Аз я пробвах книгата на английски, но беше извън възможностите ми. 🙁 Надявам се покрай филма да се сетят да я издадат у нас.

    И Хюго може да е еднакъв, но поне е як. Сещам се поне 5-6 филма, в които той е най-якото нещо – включително и "Матрицата"!