Хоакин Финикс и Гюс Ван Сант.
Хоакин Финикс и Гюс Ван Сант.

Едва преди дни видяхме Хоакин Финикс като Исус Христос в „Mary Magdalene” на Гарт Дейвис, но за един от най-талантливите актьори на поколението си няма проблем да сменя бързо съвършено различни роли, затова днес получаваме поглед към него като карикатуриста Джон Калахан.

Филмът, който предстои да бъде показан на на Sundance Film Festival носи заглавието „Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot” и е режисиран от ветерана Гюс Ван Сант, който иска да филмира историята от 2000 г. насам. Предвид миналото на Ван Сант със семейство Хоакин (една от най-забележителните роли на Ривър Финикс е в „Моят личен Айдахо“) ще ни е интересно да видим тази колаборация. Двамата са работили заедно в миналото по „Да умреш за каузата” (1995 г.)

Освен Хоакин към проекта се е присъединило и цяло съзвездие от талантливи актьори – Джона Хил, Руни Мара и Джак Блек, които ще помогнат с поддържащите персонажи. Вижте първия официален поглед:

Хоакин Финикс и Джона Хил.
Хоакин Финикс и Джона Хил.

Филмът е посветен на карикатуриста Джон Калахан, който става алкохолик на 12-годишна възраст, наркоман в юношеските си години, а на 21 години претърпява тежка катастрофа, вследствие на която крайниците му са парализирани. В последствие преустроява живота си като се превръща в карикатурист, научавайки се да ползва двете си ръце за рисуване и успешно се помирява със семейството си

Колкото и да сме сигурни в мощта на Хоакин като актьор, снимката по-скоро ни впечатлява с изумителната визия на Джона Хил. Надяваме се да го видим в по-драматична и нетипична роля, защото сме убедени в таланта му, който неведнъж е показвал през последните години. Като цяло целият проект има сериозен потенциал да получи номинации за Оскар, дано само Ван Сант да се е справил адекватно с историята, защото „The Sea Of Trees” с Матю Маконъхи беше разочарование.

Премиерата на „Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot” ще бъде на Sundance Film Festival в началото на следващата година. Чакаме с нетърпение какви ще бъдат отзивите.

Отново двамата актьори, хванати в папарашки кадър извън снимачната площадка.
Отново двамата актьори, хванати в папарашки кадър извън снимачната площадка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments