Райън Гослинг и Ема Стоун в „La La Land” на Деймиън Чазел

от на 2015-04-20
 

Райън Гослинг и Ема Стоун

Преди близо половин година сме споменавали за мюзикъла „La La Land”, по който ще работи Деймиън Чазел, но не в големи подробности, тъй като поводът беше друг негов проект. Очевидно е време за „ъпдейти”, защото нито Ема Уотсън, нито Майлс Телър ще участват в него, а ги заменят (сравнително) по-зрелите Ема Стоун и Райън Гослинг. Програмите и на двата са доста препълнени, но след като Чазел си ги е избрал – ще разчитаме да си напаснат… графиците.

Историята на „La La Land” се случва в Лос Анджелис и проследява една млада двойка – актрисата Мия и джаз-пианиста Себастиан, които се опитват да съхранят връзката си в град с неописуемо жестоки професионални отношения, особено в сферата на „ентъртейнмънта”! Филмът ще бъде мюзикъл – наистина – и е описван като „Абсолвентът” среща „Буги нощи”. Още през есента Чазел не е спестил подробности, а сега дойде време да ги споделим и ние:

Трябва да се получи мащабен мюзикъл в стила на MGM от миналото, със сериозни песни и големи хореографски епизоди. „Модели” ще бъдат „Аз пея под дъжда”, „Роди се звезда”, „Джентълмените предпочитат блондинки”, „Да се срещнем в Сейнт Луис”, а също и френската „нова вълна”, Жак Деми, „Шербургските чадъри”… Филмът ще е в съвсем различен регистър в сравнение с „Камшичен удар” и ще носи много по-различно настроение, но се надявам да го заредим с подобна силна енергия!

Колкото и голяма вяра и надежда да имаме в Чазел, споменатите от него заглавия са… класики и очевидно режисьорът си е поставил свръх-амбициозна задача – да направиш мюзикъл в 21 век, в стил и със замах на големите „платна” от средата на 20 век, и да се надяваш, че ще бъде гледан – струва ни се, че малко надценява публиката!

Да, Lionsgate ще го разпространят, може и да събере прилична аудитория благодарение на Гослинг и Стоун, но истината е, че хората предпочитат филми като „Бързи и яростни 7”, а и възможността „La La Land” да си остане само с фестивално и/или ограниченоо разпространение е голяма. Снимките трябва да започнат през есента, а ние щее се стремим да не пропускаме новини.

коментари
 
Отговорете »

 
 • ТТТ
  2015-04-20 at 14:12

  Аз не разбирам в случая какъв е проблемът с размера на аудиторията. То е повече от ясно, че такъв тип филм няма да разбие боксофиса. Но това няма абсолютно никакво отношение към качеството му. А си мисля, че с този режисьор и тези актьори качеството няма как да не бъде високо.

  Отговор

 • 2015-04-20 at 16:42

  Според мен се има предвид, че ако искаш да направиш филм с размах, каквато явно е идеята на Чазел, ти трябва бюджет, който трябва да се върне, а хората не гледат подобни филми. Не става въпрос за отношение между боксофис и качество.

  Отговор

 • ТТТ
  2015-04-20 at 17:44

  А-ха, разбрах :) Ами, да – ако му дадат голям бюджет, шансът да го върне също не е голям.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-04-20 at 19:49

  Гослингът ще пее, как няма да се върне.

  Отговор

Коментирайте