Нов общ проект за Мерил Стрийп, Диабло Коуди и режисьора Джонатан Деми

от на 2014-03-31
 

Мерил Стрйип

Новият сценарий на Диабло Коуди се нарича „Ricki and the Flash” и се очаква да бъде режисиран от Джонатан Деми, като към двете Оскарови имена добавяме и трето – говори се, че Мерил Стрийп проявява интерес. Сюжетът се върти около нейната бъдеща героиня, която като млада и напориста рок-звезда изоставя семейството си в търсене на слава и богатство в Калифорния. Десетилетия по-късно тя се завръща у дома, за да се заеме отново с майчинските задължения, а междувременно детето й е успяло да се разведе!

Противопоставянето между холивудската слава и обикновените житейски проблеми е тема, която напълно подхожда на авторското амплоа на Коуди. А и вече отдавна е ясно, че Мерил Стрийп може да изиграе практически всичко. Ще се радваме да видим Деми отново в действие – не че е спирал, но след „Rachel Getting Married” (който харесваме!) той се занимава най-вече с документални и телевизионни проекти.

В момента се търси студио, което да поеме идеята за „Ricki and the Flash” – Universal и Fox 2000 са сред кандидатите. При положение, че Стрийп има 18 актьорски номинации за „Оскар” – най-много в цялата история на Американската филмова академия, разбира се е повече от сигурно, че проектът ще си намери дом при някое солидно „мейджър”-студио – присъствието й осигурява качество и сигурни продажби на бъдещия филм. Плюс това Коуди прави добри сценарии, а и Деми притежава славата и способностите на добър режисьор, така че триединството им гарантира повече от „летящ” старт за „Ricki and the Flash”.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте