Мерил Стрйип

Новият сценарий на Диабло Коуди се нарича „Ricki and the Flash” и се очаква да бъде режисиран от Джонатан Деми, като към двете Оскарови имена добавяме и трето – говори се, че Мерил Стрийп проявява интерес. Сюжетът се върти около нейната бъдеща героиня, която като млада и напориста рок-звезда изоставя семейството си в търсене на слава и богатство в Калифорния. Десетилетия по-късно тя се завръща у дома, за да се заеме отново с майчинските задължения, а междувременно детето й е успяло да се разведе!

Противопоставянето между холивудската слава и обикновените житейски проблеми е тема, която напълно подхожда на авторското амплоа на Коуди. А и вече отдавна е ясно, че Мерил Стрийп може да изиграе практически всичко. Ще се радваме да видим Деми отново в действие – не че е спирал, но след „Rachel Getting Married” (който харесваме!) той се занимава най-вече с документални и телевизионни проекти.

В момента се търси студио, което да поеме идеята за „Ricki and the Flash” – Universal и Fox 2000 са сред кандидатите. При положение, че Стрийп има 18 актьорски номинации за „Оскар” – най-много в цялата история на Американската филмова академия, разбира се е повече от сигурно, че проектът ще си намери дом при някое солидно „мейджър”-студио – присъствието й осигурява качество и сигурни продажби на бъдещия филм. Плюс това Коуди прави добри сценарии, а и Деми притежава славата и способностите на добър режисьор, така че триединството им гарантира повече от „летящ” старт за „Ricki and the Flash”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *