Итън Хоук

Чудно ни е как Итън Хоук намира време и енергия да се снима в толкова много и разнообразни проекти – през последните две години е бил част от пълни помии като снимания у нас „Getaway”, евтини (във всеки един смисъл на думата) хоръри като „Sinister” и „The Purge” и страхотните „Before Midnight” и „Boyhood” (нещата, които чуваме за него са невероятни) на неговия добър приятел Ричард Линклейтър.

Бъдещата му програма също е бая натоварена. Предстои ни да го видим в доста очаквания свръхестествен трилър на Алехандро Аменабар „Regression”, в любопитно изглеждащия съвременен прочит на Шекспировия „Cymbeline”, в новия филм на Андрю Никъл „Good Kill”, както и в конкретния повод за тази новина – фантастичния трилър „Predestination” на Майкъл и Питър Спириг, с които Хоук работи за втори път, след вампирския „Daybreakers”.

Predestination” е създаден по разказа „All You Zombies” на любимия ни Робърт Хайнлайн и разказва една доста сложна плетеница от пътувания във времето, включваща темпорален агент (Хоук), който е по петите на опасен атентатор, отговорен за смъртта на хиляди хора, и млад мъж, който трябва да се върне във времето и да забремени самия себе си, преди да се подложи на операция за смяна на пола.

„WTF?!” ще кажете, а ние ще ви отговорим, че нещата са дори още по-сложни и парадоксални, отколкото изглежда на пръв поглед – все пак името на филма идва от един от по-известните парадокси около пътуването във времето. Ама да не обсъждаме повече, за да избягваме спойлърите. Вместо това вижте първия трейлър, който идва по повод новия показ на филма на предстоящия Fantasia Film Festival.

Определено ни харесва това, което виждаме, и нямаме търпение да гледаме филма. Не очакваме шедьовър от братята Спириг (имайки предвид „Daybreakers”), но смятаме, че има шанс да ни предложат нещо по-качествено от средняшките екранизации по Филип К. Дик като „Impostor”, „Next” и „Paycheck”. Пък и отзивите, които получи филмът от SXSW, са по-скоро положителни.

Като допълнение, вижте и един постер на филма, няколко снимки и едно интервю с братята Спириг.

Ето го и интервюто.

Режисьори на „Predestination” са Майкъл и Питър Спириг, а в ролите са Итън Хоук, Сара Снук, Ноа Тайлър, Кристофър Кърби, Кейт Улфи, Маделин Уест, Фрейя Стафорд и др.

Премиерата е 28 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Дам, доста любопитно изглежда, но се надявам да е по-добър от „Дейбрейкърс“, който ставаше за гледане чисто визуално, но като всичко останало си беше разочарование.

  2. Може би очаквах да е тотална брадва, а той ме изненада с 1-2 доста яки сцени. : )

  3. И аз съм на мнението на Изумения. “Дейбрейкърс”си е една по-яка версия на „Подземен Свят“ …

  4. Да, бе, ама акцента им е поставен различно въпреки сходствата :). А и е доста по незанимателен, Подземния Свят това. Докато Дейбрейкърс-а почваше с добра идея и свършваше повече от ужасно :(. Кривата му от – ок, към о’ боже мой (в негативен план) – падаше лека-полека, докато не се сгромолясаше изключително рязко, че чак към плачевно. Определено бих сложил първия патакламак по-напред 🙂 (но не и в една категория).

    Кои са сценките които помниш от него btw :D?

  5. Аз честно казано не помня абсолютно нищо. Ама наистина абсолютно. Само чувството на леко (не огромно) разочарование. 🙂